Whiskyt küldenek a világűrbe a japánok

Forrás: MTI/EPA/NASA/Samantha Cristoforetti -
súlytalanság Japán whisky világűr
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Japán whiskyt küld a világűrbe a Suntory italgyártó cég, hogy tesztelje, hogyan érik az ital a súlytalanság állapotában.

A vállalkozás közlése szerint 10, 18 és 21 éves mintákat fognak tárolni legalább egy éven keresztül a Nemzetközi Űrállomás (ISS) japán laborjában.

Forrás: MTI/EPA/NASA/Samantha Cristoforetti

A Suntory kutatóinak feltételezése szerint a csekély mértékű hőmérsékletingadozás és a folyadék korlátozott mozgatása hatására lágyabb ízűvé érik a whisky. Földre való visszatérésük után a mintákat whiskyszakértők kóstolják végig, illetve kutatók tudományos vizsgálatoknak vetik alá az italt.

A japán whisky világszerte ismert. A Suntory cég Yamazaki Single Malt Cherry Cask 2013-as italát például idén a világ legjobb whiskyjének választotta a nagy hírnevű, elismert brit szakértő Jim Murray whiskybibliája.

A kelet-ázsiai szigetországban az 1920-as években indította el a whiskytermelést egy japán vállalkozó és skót felesége.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.