Meghalt a vudu vallási vezető

Forrás: Youtube -
vudu Max Gesner Beauvoir vallás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Haitin 79 évesen, Port-au-Prince-i otthonában elhunyt Max Gesner Beauvoir, a vudu vallás legfőbb méltósága. A vudu vallási vezető szombati halálát hozzátartozói jelentették be.

A biokémikus végzettségű férfi volt az első, akit 2008-ban kineveztek Ati national-lá, a vudu híveinek spirituális vezetőjévé. A titulus létrehozásának célja az volt, hogy annak viselője védelmezze Haiti szigetének történelmi vallását és szembeszálljon azzal a negatív imázzsal, amelyet főleg egyes protestáns és neoprotestáns vallási közösségek sugalltak róla.

Max Gesner Beauvoir Forrás: Youtube

A vudu a 16. és a 17. században Afrikából behurcolt rabszolgák hiedelemvilágából, a boszorkányságból és a kereszténység bizonyos elemeiből alakult ki.

Az előítéletek elleni harc jegyében Max Beauvoir igyekezett megismertetni a külföldiekkel az animista vallás "valódi" arcát, egyebek közt oly módon, hogy jelentős szertartások alkalmával megnyitotta templomát idegenek előtt. Pat Robertson amerikai neoprotestáns lelkész 2010-ben hatalmas vihart kavart azzal a kijelentésével, miszerint a 200 ezer halálos áldozatot követelő földrengés annak a paktumnak a következménye, amelyet a haitiak az ördöggel kötöttek vudu szertartásaik során.

A 2010-es kolerajárvány kezdetén a haitiak meglincseltek több tucat vudu követőt, akiket azzal vádoltak, hogy egy, a betegséget terjesztő port állítottak elő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.