Partot ért a két 8 hónapos szír ikergyermek - Szívszorító képek

Forrás: AFP/Lakovos Hatzistavrou -
ikrek part csecsemő gyerekek menekültek Görögország Égei-tenger újszülött
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szerencsésen megérkeztek szüleikkel a görög Leszbosz szigetére a Szíriából menekült ikercsecsemők.

Az egész világot bejárta annak a két szír ikergyermeknek a fotója, akiket szülei takarókba és hőszigetelő papírba csavartak, így utazva át az Égei-tengert Törökországból a görög Leszbosz szigetéig.

Forrás: AFP/Lakovos Hatzistavrou

A család egyike azon szerencséseknek, akik élve partra értek a görögországi szigetnél. Múlt héten 13 menekült, köztük 6 gyermek halt meg, amikor csónakjuk felborult a török partoknál. A 46 fős csoport szintén Leszbosz szigetére tartott.

"Mikor megláttam a gyereket a parton, odamentem, és annyit mondtam magamban: Istenem, add, hogy életben legyen" - így emlékezett vissza Mehmet Ciplak rendőr arra a pillanatra, amikor rátalált a halott szír kisfiú testére a török tengerparton. A gyermekről készült fotók az egész világot megrázták, több jelentős külföldi lap címlapon hozta le a képet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.