A tervezettnél egy nappal korábban, az éj leple alatt engedték ki a börtönből Oscar Pistoriust, aki nagybátjya luxusvillájában kezdte meg öt évig tartó házi őrizetét. 

Egy év után szabadult a börtönből Oscar Pistorius, akit barátnője, Reeva Steenkamp meggyilkolásáért ítéltek el öt évre. Büntetését az ügy jelenlegi állása szerint házi őrizetben fogja letölteni nagybátjya luxusvillájában, ahová rögtön szabadulása után vitték.  

Forrás: AFP/Herman Verwey

A paralimpikon szabadulása után Reeva Steenkamp szüleinek ügyvédje azt nyilatkozta: számukra semmin nem változtat, hogy Pistoriust a tervezettnél egy nappal korábban kiengedték a börtönből. "A lányuk halott, már semmi nem hozhatja őt vissza" - mondtaTanya Koen. 

Ahogyan arról korábban a Life.hu is beszámolt: 2013-ban Oscar Pistorius Valentin-napja tragédiába torkollt: a műlábú sportoló 4 lövéssel megölte barátnőjét, aki a feltételezések szerint várandós volt a sportoló gyermekével. A szörnyű esetről véres fotók is napvilágot láttak

Brutális információk a Pistorius-gyilkosság helyszínéről
Egy rendőrségi fotós, aki abban a házban járt, ahol Pistorius megölte barátnőjét, a Mirrornak azt nyilatkozta, a "halál szaga" ott volt már rögtön a bejáratnál. Olvasd el a Life.hu cikkét.