Maga Ferenc pápa és állítólagos orvosa is tagadta az egyik olasz hírportálon megjelent híreket az egyházfő feltételezett betegségével kapcsolatban. A történtekről nyilatkozó bíborosok szerint az egyházfő elleni "összeesküvés" árnyékolja be a Vatikánt. 

A Quotidiano Nazionale olasz hírportál szerdán közölte, hogy Ferenc pápának jóindulatú agydaganata van, és az egyházfőt egy japán orvos kezeli. Federico Lombardi szentszéki szóvivő pontról pontra cáfolta a lap értesüléseit, amelyeket megalapozatlannak és felelőtlennek nevezett.

Forrás: MTI/EPA/ANSA/Giorgio Onorati

Az Olaszországban is dolgozó Fukusima Takanori japán orvosprofesszor stábja közleményben szögezte le, hogy az idegsebész soha nem vizsgálta meg Ferenc pápát. Az orvos az egyházfővel két alkalommal a Vatikánban tartott általános audienciákon találkozott. 

A La Repubblica olasz napilap ma már a Vatikánt beárnyékoló "ördögi összeesküvésről" írt. Az újságnak nyilatkozó Victor Emanuel Fernandez argentin érsek "apokaliptikus stratégiáról" beszélt, hangsúlyozva, hogy a cél azt volt, hogy hiteltelenné tegyék és gyengének tüntessék fel Ferenc pápát. Kijelentette: nem könnyű megmondani, ki áll a háttérben, de a pápa elleni támadás azoktól indult, akiknek "ez a pápaság nem tetszik". 

Ferenc pápa újra meglepte a híveket
Az egyházi esküvő után elvált és polgárilag újraházasodott hívők befogadásáról beszélt Ferenc pápa szerdán a vatikáni audiencián. Olvasd el a Life.hu cikkét!