Megdöbbentő titokról rántja le a leplet az Összezárva Friderikusszal című műsor legújabb vendége, Frei Tamás, aki elárulta: annak idején többek közt Árpa Attila miatt hagyta abba a tévézést. 

Frei Tamás, aki akkor már kétszeres Pulitzer-emlékdíjas televíziós volt, megunta, hogy szerinte hozzá nem értők mondanak véleményt a munkájáról, és többek közt emiatt döntött úgy: befejezi a tévézést.

Forrás: Bielik István, Polyák Attila/Origo

"Akkor már csináltam a kávéházat, és nagyon szerettem volna regényt írni. Egyértelmű volt, hogy a hármat egyszerre nem lehet, csak kettőt. A tévézést, bevallom, akkor már untam is egy kicsit, meg Árpa Attilával sem voltam jóban. Ő akkor krea­tív vezető volt a TV2-nél, és ál­landóan konfliktusaink voltak, ezért úgy döntöttem, akkor ezt a munkát hagyom el. Végre élhetek más pontjain a világnak" - mondta a televíziós Friderikusz Sándornak.

Frei Tamás emellett a Bors megkeresésére hozzátette: nem csupán az Árpával való viszonyuk volt távozásának egyetlen oka. "Az túlzás, hogy kizárólag miatta hagytam abba a tévézést, de az igaz, akkor ott éreztem legkevésbé jól magam. Árpával nem voltam rosszban, de igazán jóban sem, mert nem segítette a munkámat. Ám abban az időszakban már inkább az akkori programigazgatóval volt problémám. (...) Azt hagytam abba, amit akkor a legkevésbé szerettem. Ennek azonban több összetevője is volt. Például az is benne van a műsorban, hogy nem akartam bőröndből élni. Az életpályámat nem egyvalaki miatt változtattam meg. Őket nem respektáltam szakmailag, a döntésem azonban komp­lexebb volt" - tette hozzá a lapnak.

„Nem lehet szépen, nyugodtan lemászni a tetőről. Ugrani kell!”
Az Agrárbáró megjelenése kapcsán épp itthon van. Sok éve nem találkoztam már vele személyesen. Szikárabb lett, és látszik az arcán, sugárzik a lényéből a jó minőségű élet. Hát, igen. Ő megcsinálta, megteremtette, elérte. Szeretném megérteni – hogyan? Sok beszélgetést elolvasva vele, gyakran akadtam a „rendszer" kifejezésre. Hogy őt az izgatja és inspirálja. Szily Nóra interjúja.