A trónörököst a napokban tett kijelentése miatt kezdték el támadni a lapok, miután kiderült: a herceg saját márkája, a Duchy Organics külföldről importálja az alapanyagokat termékeihez – miközben arra buzdítja a briteket, vásároljanak helyi termékeket.

Bort iszik, vizet prédikál? Az egész brit sajtó Károly herceget támadja legutóbbi kijelentése miatt, amelyben arra figyelmezteti honfitársait, vásároljanak brit élelmiszereket, amikor csak lehetséges – miközben nemrég kiderült, hogy herceg saját márkájához, a Duchy Organichez legalább 32 fajta zöldséget és gyümölcsöt importál külföldről.

Forrás: AFP/Pool

Károly herceg szerint, aki híresen szeret kertészkedni, azért lenne fontos előnyben részesíteni a helyi termékeket, mert ezzel a britek hozzájárulnak a vidéki közösségek védelméhez, amely jelenleg súlyos veszélyben van, az élelmiszerbiztonsághoz, a környezetvédelemhez és a jóléthez. Károly herceg 1990-ben alapította a Duchy Organics márkáját, amely többek között a Waitrose nevű brit hipermarkettel áll partnerkapcsolatban. A Clarence House hangsúlyozta: a termékbeszerzés a szupermarket felelőssége.