Különleges szülinap: kastélyt kapott nagypapájától György herceg

Forrás: Northfoto -
ajándék Károly herceg kunyhó kastély György herceg születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kis György herceg alig töltötte be második életévét, de máris egy saját kastéllyal büszkélkedhet. Na jó, az épület technikailag inkább egy kunyhó, mintsem egy valódi kastély, de hát valahol neki is el kell kezdenie. 

A bőkezű Károly herceg mi mással is lephette volna meg szeretett unokáját második szülinapja alkalmából, mint egy 20 ezer fontot (majd 9 millió forintot) érő, kézműves juhászkunyhóval - igen, egy kunyhóval!

Légi felvétel a highgrove-i birtokról Forrás: Northfoto

A kis kunyhó Károly herceg highgrove-i birtokának kertjében található, a nagypapa valószínűleg ezzel a gáláns ajándékkal szeretné elérni, hogy unokája még több időt töltsön majd nála.

Kertész leszek, fát nevelek

Károly herceg a highgrove-i birtokán már több mint 30 éve bizonyítja, mennyire jó érzéke van a kertészethez. Highgrove-ban valódi ökogazdálkodás folyik: amit lehet, újrahasznosítanak. A szerves hulladékot maradéktalanul komposztálják, nem használnak vegyszereket, és csak természetes trágyával táplálják a talajt. Károly herceg alapelve, hogy jobb a természettel együttműködni, semmint ellene dolgozni, a kert kialakításakor pedig az volt a célja, hogy a birtokon különböző jellegű részeket hozzon létre: a formára nyírt fák, bokrok, sövények birodalmától a vadvirágos réten át egészen a konyhakertig minden megtalálható. A trónörökös nagyon büszke birtokára, ezért áprilistól októberig bárki ellátogathat gyönyörű kertjébe.

A juhászkunyhó különleges francia tölgyfa parkettával van kirakva, található benne egy kandalló és egy aprócska ágy is.

De nem ez volt az egyetlen ingatlan, amit a kis herceg nagypapájától kapott szülinapjára: ahogy arról a Life.hu már beszámolt, a 66 éves trónörökös felújította, és egészen új köntösbe öltöztette azt a - szintén a highgrove-i birtokán található - fára épített játék házikót, amelyben annak idején György herceg édesapja, Vilmos és nagybátyja, Harry herceg is játszott. És mivel Károly és György előszeretettel játszanak piknikeset a kertben, a herceg egy gyerekeknek szánt teáskészlettel is kedveskedett unokájának.

A kis hercegnek tehát elég jól telt a második szülinapja - bele sem merünk gondolni, mit fog vajon kapni, ha betölti a 3 évet... és ha mondjuk a 16-ot?

A tiszta, ápolt kerti bútor titkahttp://www.life.hu/otthon/20150730-igy-tisztitsd-a-kerti-butort.htmlAz eső áztatja, a nap szívja: a kerti bútorok fokozott igénybevételnek vannak kitéve. Mutatjuk, hogyan ápold és tisztíts őket!OtthonThinkstockÍme a 3 legjobb ingyenes lakberendező applikációhttp://www.life.hu/otthon/20150729-3-applikacio-ami-megkonnyiti-a-lakberendezest.htmlA lakberendezési magazinok hasábjain sokszor sok okosságot és tanácsot lehet olvasni a különféle trendekről, stílusokról és arról, hogy ezeket miként tudod te is beilleszteni saját otthonodba. Az ötletek és tanácsok tényleg hasznosak, de tedd a szívedre a kezed, te csupán a cikkek olvasásával el is tudod képzelni az eredményt három dimenzióban?OtthonThinkstockVagány és stílusos - Egyedi designötletek fillérekbőlhttp://www.life.hu/otthon/20150730-vagany-es-stilusos-lakberendezes-egyedi-designotletek-fillerekbol.htmlValami egyedi, valami igazán őrült designötletre vágysz? Akkor jó helyen jársz! Az alábbiakban összegyűjtöttünk 5 olyan különleges, mégis egyszerű tippet, amelyek segítségével még a legegyhangúbb szobába is vidámságot és életet csempészhetsz.OtthonOrigoMit szólnál hozzá, ha Brad Pitt tervezné meg álmaid otthonát?http://www.life.hu/otthon/20150728-sztarok-akik-epiteszetet-tanultak.html„Mi lett volna, ha...?” Ugye, te is gyakran el szoktál játszani ezzel a gondolattal? Nos, az alábbi hírességek bebiztosították magukat arra az esetre, ha esetleg a sztárrá válás nem jön össze. Hogy mi lett volna belőlük, ha nem hollywoodi hírességek lesznek? Mi más, hát építész!Otthon--Te beköltöznél Jancsi és Juliska mézeskalács házikójába?http://www.life.hu/otthon/20150727-kulonleges-meses-otthonok.htmlEmlékszel még a Hófehérke és a hét törpe című meséből a törpék aprócska otthonára? Vagy a Jancsi és Juliskából jól ismert mézeskalács házikóra? Nos, az alábbi képek nézegetésével garantáltan te is egy tündérmesében fogod magad érezni!OtthonOrigoA nyugalom szigete - Függőágyat az otthonodba!http://www.life.hu/otthon/20150724-a-nyugalom-szigete-kulonleges-fuggoagyak.htmlPálmafák, homokos tengerpart, egy függőányban elnyúlva a tenger morajló hullámait hallgatod - nem hangzik rosszul, ugye? Nos, ha a homokos tengerpart és a pálmafák nem is adottak, egy kertben felhúzott kényelmes függőágyban pihenve percek alatt elfelejtheted a rohanó mindennapok nyűgjét. Mutatjuk a legkülönlegesebb darabokat!OtthonThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.