Világviszonylatban az októberben kómába esett volt amerikai kosárlabdázó, Lamar Odom, Magyarországon pedig az Éden Hotel című valóságshow vezeti a Google 2015-ös abszolút keresési listáját.

A világon a legtöbbet keresett szavak az elmúlt évben Lamar Odom neve után a Charlie Hebdo, az Agar.io videojáték és Párizs voltak.

Forrás: Tv2, Instagram/Éden Adrienn

Magyarország abszolút toplistáját az Éden Hotel vezeti, dobogós helyre került a Pixwords-megoldások és a Való Világ. A hírek közül legtöbbször a Charlie Hebdo, a napfogyatkozás és Szíria iránt érdeklődtek a magyarok. 

Hazai hírességeik közül legtöbbször Vágó István, Simicska Lajos és Csobot Adél, a külföldiek közül Hedy Lamarr amerikai színésznő és feltaláló, Jules Bianchi francia Forma-1-es pilóta és Zyzz, Pumped Gabo példaképe, ausztrál testépítő nevére kerestek rá a magyar netezők - olvasható a Google magyarországi irodájának közleményében.

A kérdések gyakoriságából az derült ki, hogy a magyarországi internetezőket leginkább az érdekli, ki nyeri az Éden Hotelt, ki az igazi lelki társ, hogyan lehet fogyni, hízni és "menőnek lenni". 

A keresőóriás szerint havonta több 100 milliárd keresést indítanak a Google keresőben. Száz keresésből azonban még így is átlagosan 15 olyan van, melyet korábban még soha senki nem keresett.