Nagyon szerette volna családja körében tölteni az ünnepeket Lajcsi, de erre nem lesz lehetősége. A börtönben karácsonyozik az áramlopással gyanúsított zenész.

Damu Rolandnak két karácsonyt is a sitten kellett töltenie, tudja, milyen, ha nem lehet az ünnepek alatt azokkal, akiket szeret.

Fotó: Margitay Klára/Life.hu, Szabó Gábor/Origo

"Azt gondolom, hogy Lajcsi még nem elítélt, nem bizonyította be bíróság a bűnösségét, de már most úgy bánnak vele, mintha így lenne. Sajnos azt sem lehet tudni, hogy meddig lesz előzetes letartóztatásban, mert lehet hosszabbítani. A családjának és neki is nagyon jót tenne, ha néhány napra legalább az ünnepek alatt együtt lehetnének. Nem értem, hogy ezt miért nem engedik meg. Lajcsinak és családjának; azt tanácsolom, hogy minél többet levelezzenek, telefonáljanak, mert a szeretet ilyenkor életmentő, ezért a legfontosabb. És ezt a szeretetet csak a családtól kaphatja meg" - üzent Damu a Blikkben. Elárulta, ő hogyan élte meg az ünnepet a rács mögött. "Felháborítónak tartom, hogy így bánnak vele, de a legrosszabb az egészben, hogy a gyerekei ártatlanul bűnhődnek. Kitartást kívánok neki, mert borzalmas nehéz lesz odabent a karácsony lelkileg. Tapasztalatból tudom, hogy a rabok egymást vigasztalgatják, megosztják a néhány finom falatot, amit csomagban küldenek nekik. Sokunknak vigasz volt, hogy az ünnepek alatt istentiszteletet tartottunk, kulturális műsorral készültünk egymásnak némi örömet szerezve, ez is elterelte a figyelmünket arról, hogy a családtól távol vagyunk. Pszichésen ilyenkor a zárkatársak összetartanak, hiszen mindössze ennyi az ünnep a rács mögött."