A vallási vezető a legújabb interjúkötetében arról beszélt, hogy mélyen elítéli a korrupciót, és mindenkinek szüksége van Isten irgalmára. Az egyházfő a tőle megszokott őszinteséggel beszél önmagáról, az egyházáról és a világról. 

Ferenc pápa Andrea Torniellinek, a La Stampa olasz napilapnak adott interjút még tavaly nyáron. Az Isten neve az irgalmasság című kötet a közeljövőben kerül a boltok polcaira, és már most nagy visszhangot váltott ki néhány kijelentés. A keresztény egyház feje szerint nagyon fontos, hogy ebben a bűnös világban helye legyen a megbocsájtásnak, és a könyörületességnek. 

Forrás: MTI/EPA/ANSA/Giorgio Onorati

"Minden ember bűnös, még a pápák is. A pápa olyan ember, akinek szüksége van Isten irgalmára. Különleges kapcsolatom van azokkal, akik börtönben élnek (...) mindig nagyon kötődtem hozzájuk éppen saját lelkiismeretem miatt. Akárhányszor átlépem egy börtön kapuját (...) mindig az a gondolatom támad: miért ők és miért nem én? Nekem kellene itt lennem, megérdemelném, hogy itt legyek. Az ő bukásuk az enyém is lehetett volna, nem érzem magam jobbnak azoknál, akik előtt állok" - olvasható a könyvben.