Állítása szerint taxisok vertek agyba-főbe egy Uber-sofőrt péntek éjjel Budapesten. A férfit kórházba kellett vinni, autóját megrongálták. A rendőrség két embert vett őrizetbe.

Durván bántalmaztak egy Uber-sofőrt péntek éjszaka a XVIII. kerületben - írta egy Facebook-poszt alapján az Index. Egy férfi ebben arról számolt be, hogy a fia Ubert rendelt egy XVIII. kerületi kocsma elé, majd amikor az autó megérkezett,

több férfi az autóra támadt, a sofőrt és az Ubert szidalmazva.

Az autó visszapillantóját lerúgták, majd amikor a sofőr kiszállt, bántalmazni kezdték. Akkor sem hagyták abba, amikor a férfi a földre került. Közben az autóban is további károkat okoztak - írja cikkében az Origo.

IllusztrációFotó: Polyák Attila - Origo

A rendőrség az egyik tettest már a helyszínen elfogta, majd később egy másikat is. A megvert sofőrt a Merényi kórházban látták el borda- és orrtöréssel. Később a saját felelősségére hazaengedték.

Az áldozat elmesélte, hogy kiérkezett a címre, de nem volt ott az utas, ezért megpróbálta telefonon elérni. Eközben egy részeg férfi odalépett az autójához, és azt kérdezgette, hogy elviszi-e valahová: taxisnak nézte, mivel egy régen taxiként funkcionáló sárga, de fehér rendszámos autóval volt.

A férfi, amint meglátta az Uber-alkalmazást, azonnal letörte a tükröt.

A sofőr kiszállt, dulakodni kezdtek, közben többen a részeg támadó segítségére siettek. A végén már hatan rugdosták a földön fekvő uberest. Kiderült, hogy az első támadó és egyik segítője is taxis. Az autónak betörték az ablakait, és a karosszériája is megsérült. Sőt, egy még egy karkötőt is kiloptak az autóból. 

A rendőrség megerősítette, hogy január 23-án, péntek éjszaka kaptak bejelentést, hogy a Balassa Bálint utcában egy szórakozóhely előtt többen egy férfit bántalmaznak. Két elkövetőt elfogtak és csoportosan elkövetett garázdaság gyanúja miatt hallgatták ki. Őrizetbe vették őket, és indítványozzák az előzetes letartóztatásukat. Társaikat még keresik.