Az NFL döntője az év egyik legfontosabb sporteseményévé nőtte ki magát az elmúlt évek alatt, amelyet több mint 110 millió néző követ nyomon minden évben. A 2016-os fő amerikaifutball-bajnokságra, a Super Bowlra idén 2016. február 7-én került sor – íme 4 tény, amelyet illik tudnod, ha szóba kerül a mérkőzés.

1. Jubileumi nagydöntő
A 2016-os Super Bowl nagydöntőjének másik neve Golden (Arany) Super Bowl lett, mivel az 50. évforduló hagyományosan aranyévfordulóként is ismert.

2. Denver Broncos – Carolina Panthers 24-10
Története során harmadszor győzedelmeskedett a Super Bowl nagydöntőjén a Denver Broncos. A döntő legjobbjának Von Miller linebackert választották. Az Origo összefoglalóját a mérkőzésről ide kattintva olvashatod.

Forrás: AFP/2016 Getty Images/Patrick Smith

3. Világsztárok a színpadon
A Super Bowl az év egyik legfontosabb sporteseménye, amelynek színpadán az elmúlt években a legnagyobb sztárok szórakoztatták a közönséget. Idén a mérkőzés szünetében Beyoncé, Bruno Mars és Coldplay is színpadra lépett, Lady Gaga pedig vörös kosztümben énekelte az amerikai himnuszt.

Forrás: AFP/2016 Getty Images/Christopher Polk

4. Hírességek a közönség soraiban
Michael Douglas és Catherine Zeta-Jones-on túl Kate Hudson és testvére, Oliver, a tavaly csapatával győzelmet aratott Tom Brady és felesége, Gisele Bündchen, és a Kardashian-Jenner család tagjai is részt vettek.

Bruno Mars és a Coldplay frontembere, Chris Martin a Super Bowl színpadánForrás: AFP/2016 Getty Images/Maddie Meyer