4 dolog, amit tudnod kell az idei Super Bowlról

Forrás: AFP/2016 Getty Images/Christopher Polk -
sportesemény amerikaifutball Super Bowl döntő mérkőzés NFL
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az NFL döntője az év egyik legfontosabb sporteseményévé nőtte ki magát az elmúlt évek alatt, amelyet több mint 110 millió néző követ nyomon minden évben. A 2016-os fő amerikaifutball-bajnokságra, a Super Bowlra idén 2016. február 7-én került sor – íme 4 tény, amelyet illik tudnod, ha szóba kerül a mérkőzés.

1. Jubileumi nagydöntő


A 2016-os Super Bowl nagydöntőjének másik neve Golden (Arany) Super Bowl lett, mivel az 50. évforduló hagyományosan aranyévfordulóként is ismert.

2. Denver Broncos – Carolina Panthers 24-10


Története során harmadszor győzedelmeskedett a Super Bowl nagydöntőjén a Denver Broncos. A döntő legjobbjának Von Miller linebackert választották. Az Origo összefoglalóját a mérkőzésről ide kattintva olvashatod.

Forrás: AFP/2016 Getty Images/Patrick Smith

3. Világsztárok a színpadon


A Super Bowl az év egyik legfontosabb sporteseménye, amelynek színpadán az elmúlt években a legnagyobb sztárok szórakoztatták a közönséget. Idén a mérkőzés szünetében Beyoncé, Bruno Mars és Coldplay is színpadra lépett, Lady Gaga pedig vörös kosztümben énekelte az amerikai himnuszt.

Forrás: AFP/2016 Getty Images/Christopher Polk

4. Hírességek a közönség soraiban


Michael Douglas és Catherine Zeta-Jones-on túl Kate Hudson és testvére, Oliver, a tavaly csapatával győzelmet aratott Tom Brady és felesége, Gisele Bündchen, és a Kardashian-Jenner család tagjai is részt vettek.

Bruno Mars és a Coldplay frontembere, Chris Martin a Super Bowl színpadán Forrás: AFP/2016 Getty Images/Maddie Meyer
Vannak még túlélők a romok alatt a tajvani földrengés után http://www.life.hu/news/20160207-mentocsapatok-tagjai-kutatnak-tulelok-utan-a-tajvani-foldrenges-utan-tuleloket-keresnek.htmlTizennyolcra emelkedett a szombat hajnali természeti katasztrófa halálos áldozatainak száma, 152 embert még nem találnak a legsúlyosabban érintett Tajnan városban. A mentőegységek vasárnap még hallottak életjeleket a 17 emeletes lakóház romjai közül. News--5 meglepő tény, amit nem tudtál a születésnapos Mária királyi hercegnőrőlhttp://www.life.hu/news/20160205-maria-dan-kiralyi-hercegnorol-5-meglepo-dolog-amit-nem-tudtal.htmlFebruár 5-én ünnepli 44. születésnapját Dánia jövőbeli királynéja, Mária hercegnő. Íme 5 dolog, amit eddig biztosan nem tudtál a kifinomult stílusáról, megjelenéséről és kiegyensúlyozottságáról ismert európai hercegnőről. News--A túlzott erdőtelepítés is elősegítette a felmelegedést http://www.life.hu/news/20160207-nem-enyhitette-hanem-erosithette-a-felmelegedest-az-erdotelepites-europaban.htmlNem enyhítette, hanem erősíthette a felmelegedést az erdőtelepítés Európában, mivel az őshonos fák helyét nagy területen vették át a sötétzöld fenyőerdők - állapította meg egy új tanulmány. NewsOrigoCamilla hercegné sírva fakadt egy hivatalos látogatásonhttp://www.life.hu/news/20160128-camilla-hercegne-sirva-fakadt-a-csaladon-beluli-eroszakot-elszenvedett-nok-lattan.htmlKároly herceg felesége egy olyan szervezetet látogatott meg a minap, mely a családon belüli erőszak ellen harcol, és azokat a nőket karolja fel, akik áldozatául estek párjuk agresszivitásának. Camilla hercegné nagyon megrendült és könnyekig hatódott a tragikus történetek hallatán. News--Tom Hanks visszajön Budapestrehttp://www.life.hu/news/20160208-tom-hanks-ismet-budapesten-forgat.htmlAz 59 éves színész két hónapot tartózkodott Budapesten, új filmjének, az Infernónak a forgatása miatt. Most szintén a mozi kedvéért tér vissza hazánkba. NewsOrigoKiállítják Diana hercegné egyik ikonikus ruhadarabjáthttp://www.life.hu/news/20160113-diana-hercegne-egyik-ikonikus-ruhadarabjat-kiallitjak-a-kensington-palota-kiallitasan.htmlDiana hercegné palackzöld színű bársony ruhája is helyet kap majd azon a rendhagyó kiállításon, amelynek a Kensington-palota ad otthont. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.