A nemrég lezárult vizsgálat szerint nem hibázott senki, amikor tavaly szeptemberben életét veszítette egy nő a Maradj talpon! vetélkedőműsor forgatása során.

Tavaly szeptemberben szörnyű tragédiával zárult Gundel Takács Gábor Maradj talpon! című vetélkedős műsora: egy statiszta a helyszínen rosszul lett, kómába esett, nem sokkal később pedig meghalt.

A műsorvezető, Gundel Takács Gábor a Maradj talpon! című műsorbanMTVA

Az elhunyt nő élettársa szerint párja cukorbeteg volt, halálát pedig inzulinhiány okozta - írja a Bors. Bár esetkocsi, később pedig mentőhelikopter is érkezett a nőért, egyiküknél sem volt inzulin, ezért a férfi panaszt tett Országos Tisztifőorvosi Hivatalnál.

A vizsgálat a napokban lezárult, és megállapította, hogy a mentőszolgálat "a szakmai protokollok és szabályok, valamint az elvárható gondosság és körültekintés követelménye alapján végezte a beteg ellátását," ezért szakmai megszegés nem állapítható meg, fellebbezésnek pedig nincs helye. A mentőjárműveken, az egészségügyi többletfelszereléssel ellátott mentőjárműveken, valamint a men­tőhelikopteren az inzulin nem rendszeresített gyógyszerkészítmény - olvasható a Bors által közzétett hivatali válaszlevélben. Az elhunyt nő párja megtámadni készül a jogi végzést.