A magyar színházi élet egyik meghatározó alakja. Számtalan szerep, szinkronmunka, és tévéműsor szerepel a listáján, és persze egy nem mindennapi magánélet. 

Enikő a Színház-és Filmművészeti Főiskolán szerzett oklevelet, majd több hazai színházhoz is csatlakozott. 1996-tól szabadfoglalkozású színésznő, 1999-től pedig a Madách Színház társulatának oszlopos tagja. 2013-tól a Turay Ida Színház vendégművésze.  

Fotó: Mudra László - Origo

Legendás szerelme közel harminc évig tartott Rékasi Károllyal. A házasságuk alatt két gyermekük született: Eszter és Zsigmond. A kapcsolat szinte meseszerű volt, és többen irigykedtek a pár boldogságára. 2013-ban azonban bombaként robbant a hír, hogy az álompár beadta a válókeresetet, és egy évvel később már külön utakon folytatták. Ma már mindketten új kapcsolatban élnek: Rékasi Károly Pikali Gerda oldalán találta meg a boldogságot, Détár Enikő pedig a tíz évvel fiatalabb Kiss Péterrel éli az életét.

Képek forrása: Hámori Zsófia/Life,hu, www.baratok.hu, Tuba Zoltán - Origo

Az elmúlt évek közel sem mondhatók nyugodtnak a színésznő életében. Tavaly nyáron volt férje súlyos motorbalesetet szenvedett, mely a mai napig kísérti Rékasit, és a rehabilitációja még most is zajlik. Közös gyermekük, Rékasi Eszter pedig szintén szintén tavaly váltott ki heves reakciókat, amikor úgy döntött, hogy a Hungary's Got Talent színpadán bizonyít énektudásával. Sajnos produkciója nem nyerte el a zsűri tetszését, és a szülők éles kritikákat kaptak a lány szereplésével kapcsolatban. 

Détár Enikő és párja, PéterForrás: Facebook/Aktív

Az élete korántsem mondható eseménymentesnek, de ő ezt nem is bánja. Ma már boldog új szerelme oldalán, és elmondása szerint sosem a múltba tekint, hanem mindig a jövőbe.