A TV2-től február 26-án kirúgott Vujity Tvrtko Facebook-posztjában reagált azokra a hírekre, miszerint a TV2 feltámasztaná a Napló című műsort, amiben Vujity Tvrtko volt az egyik műsorvezető.

Vujity Tvrtko-t február 26-án  rúgták ki a A TV2-től, miután csúnyán összeszólalkozott Berki Krisztiánnal.  A riporter megszólalt a kirúgásával kapcsolatban: Hivatalos Facebook-oldalán tette közzé álláspontját, amiből kiderül, nem áll szándékában ostorozni a TV2-t, vagy haknizni a vele történtekkel.

Vujity TvrtkoForrás: TV2

Nemrég pedig ismét a közösségi oldalon reagált azon hírekre, miszerint a TV2 ismét felélesztené a Napló című műsort. 

Vujity Tvrtko reakciója

Hatalmas a felelősségem. A NAPLÓT nem engedhetem, és nem is engedem meggyalázni. Engem bánthatnak, a csapatomat, Naplós családomat NEM!

Velem szemben úgysem tudnak majd közleményeket kiadni, mert a Napló első riportereként és utolsó műsorvezetőjeként sokkal többet tudok a műsorról, és ANNAK HALÁLÁRÓL, mint a közlemények megfogalmazói.

Mindig is az tartott vissza, hogy nagy távolságot tartok a politikától. Ha megszólalok, akkor ugyanis rám lehet sütni a bélyeget, hogy ilyen vagy olyan oldali, ilyen párti meg olyan párti vagyok. Az agyonpolitizált Magyarországon ez most így van, holott nekem NINCS SEMMILYEN PÁRTSZIMPÁTIÁM. Nem politikusokhoz és pártokhoz igazítom az életemet. Vannak, akik fel sem tételezik, hogy léteznek ilyen civilek, úgyis mindenben politikát keresnek és találnak.

Az volt a nagy bűnünk, hogy 17 év 2 hónapig olyan műsort csináltunk, amelyet túl sokan néztek, így túlzottan kellett az a felület a politikának, meg a politikát kiszolgálóknak. A Napló- amíg tudott- ellenállt. Aztán jött az a szörnyű vasárnap, amely után -könnyes szemmel- kimondtuk (IGEN, MI MONDTUK KI), hogy nincs tovább!

Szalay Ádám főszerkesztő és én mondtuk ki, csapatunk egyetértésével. Nem akartunk senkit kiszolgálni. Civil, társadalmi magazint akartunk. Engem úgyis csak a Hétköznapok Hősei érdekeltek, a fantasztikus siket kislánytól a csodálatos parasportolóig, a tengerparti magyaroktól a hadifogolyig! Imádtam a társadalmi akcióinkat, a parkolós-kampányt, a kollektív szemétszedést, a rászorulók megsegítését a valódi példaképek bemutatását, az igazi oknyomozó riportokat, a kedves történeteket.

"IGEN, most először kimondom: a NAPLÓ halála a magyar politika és a kiszolgálók szégyene. A TV2 búcsúközleményébe akkor, 2014 év végén -hatalmas küzdelem után- azért került be egy mondatunk, mely így szólt: "...a stáb sem szerette volna folytatni a munkát az adott feltételek mellett".
Kitartottunk, ameddig lehetett, de volt egy pont, ami után már nagyon szégyelltük volna magunkat. Akartuk a nagyszerű történeteket, az akciókat és a példaképeket, de azon az áron, amit a műsortól elvártak, már nem lehetett!

A logónkat pedig elvehetik, műsorunk címét felhasználhatják, de a lelkünk nem eladó és nem megvehető. Félreértés ne essék: nincs bennem féltékenység, kívánom, hogy a most induló "Új Napló" legyen jobb, mint a miénk volt. Csinálják meg ügyesebben, modernebben. Sok erőt és sikert a készítőinek, Ők nem tehetnek semmiről.

Naplós családunk több tagját megkeresték, ez tény. Mindannyiuk nemet mondott, ez is tény. Napok óta tudok erről, hiszen csapatom tagjai kérdezgették, hogy mit tegyenek. Azt mondtam, hogy mindenki tegyen belátása, saját lelkiismerete szerint. Senkit sem beszéltem le semmiről. A NAPLÓ tagjai egyenként, szabad akaratukból döntöttek úgy, hogy ebben nem vesznek részt. Volt aki sírt... de akkor sem.

Fenti soraimmal nem igazodtam senkihez és a konkrétumokról még csak nem is beszéltem. Ám határozottan kérek mindenkit, hogy az 1997.10.05-2014.11.29 között létező műsornak, a NAPLÓ-nak a nevét ne használják fel semmilyen alantas célra!

Ennyi és nem több!

Barátsággal: Vujity Tvrtko"

Változások a TV2-nél

Hatalmas átalakulásokon megy keresztül a TV2, mióta  Andy Vajnáé lett a csatorna. Vujity Tvrtko-t kirúgták a Mokkából, helyét Szebeni István veszi át, ezután nem sokkal a Tényektől távozott Azurák Csaba, akit Gönczi Gábor áprilistól helyettesít majd. De nem csak ő, hanem Várkonyi Andrea is elköszön a Tényektől, hogy helyette a Napló című műsort vezesse.