Amerikai Egyesült Államok Georgia tanóra tanulás hinduizmus jóga kereszténység vallás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy Cobb megyei általános iskola néhány növendékének szülője aggodalmát fejezte ki az intézmény nemrég bevezetett jógaórái miatt, mivel elmondásuk szerint ezzel támogatják a nem keresztény hitrendszert.

A The Atlanta Journal-Constitution lap írása szerint a Bullard nevű Cobb megyei általános iskola nemrég szülői értekezleten vitatta meg a jóga gyerekekre gyakorolt jótékony hatásait, miután néhány szülő nem értett egyet azzal, hogy csemetéik ilyen jellegű foglalkozásokon vegyenek részt.

Forrás: Thinkstock

A lapban írtak szerint attól tartanak, hogy a diákokat ilyen módon próbálják meg konvertálni a hindu avagy a buddhista vallásra. Az értekezleten végül sikerült megegyezniük, és tovább fogják folytatni a jógaoktatást néhány kitétellel kiegészítve: az órák során nem mondhatják ki a "namaste" üdvözlőszót, és nem színezhetnek mandalákat sem.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.