Magyar Úszószövetség Kiss László Cseh László sportoló Hosszú Katinka
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A két világklasszis sportoló egy-egy rövid közleményben reagált a napok óta tartó botránnyal kapcsolatban. 

Cseh László a közösségi oldalán cáfolta azokat a sajtóban megjelent híreket, amelyek szerint ő is kiállt volna Kiss László szövetségi kapitány mellett. Az úszó a Facebook-oldalán reagált:

A Magyar Úszó Szövetség vezetősége 2016. 04. 06. megbeszélést tartott, erre meghívót nem kaptam, ezért tévesek azok a sajtóban megjelent információk, hogy részt vettem volna a megbeszélésen.

Közzétette: Cseh László2016. április 6.

Az Mno.hu-nak sikerült elérnie Cseh Lászlót, akitől megkérdezték, hogy ha jelen lett volna az ülésen, akkor támogatta volna-e a szövetségi kapitányt: "Jó kérdés, nem tudom. De elképzelhető, hogy később lesz mondandóm az ügyben."

Forrás: MTI/Kovács Anikó

Mit mondott Hosszú Katinka?

A magyar úszónő jelenleg az Egyesült Államokban készül. Az MNO megkérdezte a versenyző kommunikációs stábját, de válaszként azt a tájékoztatást kapták, hogy Katinka nem kíván megnyilvánulni a Kiss László-ügyben.

Az interneten durvábbnál durvább kommentek láttak napvilágot

A Magyar Úszószövetség és az edzőbizottság több tagja is kiállt, és további bizalmat szavazott a szövetségi kapitánynak annak ellenére, hogy kiderült, 1961-ben csoportosan elkövetett nemi erőszak miatt börtönben is ült. Az őt támogatók listája tegnap került nyilvánosságra a szövetség hivatalos Facebook-oldalán, a kommentelők pedig azonnal támadni kezdték a bizottság tagjait. A legdurvábbakat itt el is olvashatod!

Friss! Lemondott Kiss László

Korábban a százhalombattai tiszteletbeli alpolgármesteri címéről is lemondott az 1962-ben csoportos nemi erőszakért börtönre ítélt olimpiai bajnok sikeredző. A részletekért kattints ide!

Öt közismert magyar erőszakoló, aki megúszta

Vannak hivatások, amelyek dolgozóit a társadalom ösztönösen felruházza bizonyos pozitív tulajdonságokkal. Összeszedtünk pár megdöbbentő esetet, amely a mai napig felháborítja a magyar közvéleményt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.