Kulka Jánost nemrég agyvérzés miatt szállították kórházba, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színész a család legutóbbi hivatalos közleménye szerint már magához tért, állapota folyamatosan és gyorsan javul. A Life.hu ennek örömére összegyűjtötte Kulka János azon emlékezetes pillanatait, amik miatt reméljük, hogy még nagyon sokáig köztünk lesz szerepvállalásaival, produkcióival. A vele kapcsolatos jó hírekkel pedig később még tovább tudjuk gyarapítani a listánkat.

Rangos szakmai díjat kapott míg kórházban feküdt

Miközben Kulka Jánost kórházban kezelték stroke miatt, a színművészt elismeréssel jutalmazták Szász Attila Félvilág című filmjében nyújtott alakításáért: a Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművész, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja a napokban a legjobb férfiszínész díját vehette át a kaliforniai Tiburon Nemzetközi Fesztiválon.

„Remélem, elég felnőttek vagyunk ahhoz, hogy elfogadjuk egymás másságát"

Kulka János, aki 2014-ben vállalta fel másságát nyilvánosság előtt, időnként szerepet vállalt a melegjogokért és az elfogadásért küzdő Budapest Pride-on. A színművész például 2012-ben készült az alábbi videóval hívta el a rendezvényre az embereket:

Búcsú Alföldi Róbert Nemzetijétől

Alföldi Róbert 2013 júniusában búcsúzott el a Nemzeti Színháztól, melynek oszlopos tagja, egyik legtöbbet foglalkoztatott színésze Kulka János volt. Társaival egyetemben így búcsúzott el közönségétől, amely könnyek között, vastapssal jutalmazta a leköszönő igazgatót és színészeit:

A táncparkett ördöge: szamba Keleti Andreával
Kulka János Keleti Andrea oldalán debütált 2006 tavaszán a Szombat esti láz című műsor első évadában. A páros sajnos a harmadik adás után kiesett, fellépéseiket nem feledjük. Alább megnézheted, hogyan szambázott Kulka János és Keleti Andrea:

„Úgy félek, hogy elmúlik"

Kulka János tavaly Veiszer Alinda műsorának vendége volt a HírTV-n, amelyben kifejtette: most aranykorát éli, számtalan feladatot kap, a hazai felkérések mellett pedig külföldre is sokszor hívják. A beszélgetést az alábbi videóban tekintheted meg:

Túszdrámában Mágenheim doktorként

A színművész számára a Szomszédok nagysikerű televíziós sorozat hozta el az országos hírnevet, amelyben 1987 februárjától, 14 éven át szerepelt. Íme, az egyik legemlékezetesebb alakítása Mágenheim doktorként:

Mint később kiderült, Kulka János kis híján Vágási Feri szerepét kapta meg a sorozatban – erről bővebben itt olvashatsz.