Szinte hihetetlen, hogy telik az idő: május 6-án ünnepli 55. születésnapját minden idők egyik legnagyobb sármőre, George Clooney, aki a mai napig nők millióinak szívét dobogtatja meg elképesztő kisugárzásával - és persze színészi tehetségével. A Life.hu ez alkalomból összegyűjtötte azt az 5 tényt, amelyet valószínűleg még nem tudtál a hollywoodi sztárról.

Fogadott arra, hogy nem nősül meg  

Annak idején Michelle Pfeiffer színésznővel fogadott arra, hogy 40 éves koráig nem házasodik össze senkivel. A színésznő csak 2007-ben osztotta meg nyilvánosság előtt a hírt, azt azonban nem tudni, mikor történt meg a fogadás. Ha még az első felesége előtt, akkor bizony Clooney veszített: 28 éves volt, amikor oltár elé kísérte Talia Balsam színésznőt. Második nejét, az ügyvédnő Amal Alamuddint 2014-ben vette feleségül.

Forrás: AFP

Rokona Abraham Lincoln egykori amerikai elnöknek

George Clooney anyai nagy-nagy-nagy-nagy-nagyanyja, Mary Ann Sparrow Nancy Lincoln féltestvére volt, aki pedig Abraham Lincoln egykori amerikai elnök édesanyja volt. Clooney édesanyja annak idején szépségversenyt nyert, édesapja pedig műsorvezető és az AMC televíziós csatorna egyik arca volt a kilencvenes években. Nem akármilyen család!

Súlyos betegséggel küzdött

George Clooney 14 éves volt, amikor Bell-féle idegbénulást kapott. Fél évre megbénult az arcom, amikor elkezdtem a középiskolát. Ez nagyon, nagyon hosszú idő. Nem tudod, mikor lesz vége, és nem tudod, vége lesz-e egyáltalán. És nincs rá gyógymód - mondta el egy korábbi interjújában a színész, aki egy afrikai forgatása során később a maláriás lett. 

Forrás: AFP/Mike Coppola

Kis híján meghalt

Amikor édesapjával Szudánban járt, egy csapat tizenéves fiú kalasnyikovval a kezükben útjukat állta. Egyedül Clooney egyik kollégájának volt annyi lélekjelenléte, hogy odasétáljon a gyerekekhez, és eltolja a fegyvert a kezükből. Nem gondoltam volna, hogy ez ilyen egyszerűen tud menni. Teljesen megzavarodtam, annyira megrémültem - emlékezett vissza később.

Szerinte egyáltalán nem rossz dolog melegnek lenni

Bár számos híres és kevésbé híres nővel volt dolga, egy időben állandó vitatéma volt George Clooney szexuális beállítottsága. A The Advocate magazinnal készült interjújában pedig így fogalmazott, amikor neki szegezték a kérdést: Ez igazságtalan és kegyetlen lenne az én, meleg közösségbe tartozó jó barátaimmal szemben. Nem hagyom, hogy bárki úgy állítsa be a melegséget, mintha az valami rossz dolog lenne - fogalmazott.