A legfrissebb információk szerint az egyiptomi haditengerészet a Földközi-tengerben, 290 kilométerre északra Alexandria városától találta meg az eltűnt egyiptomi repülő roncsait.

Továbbra is keresik a csütörtökön eltűnt gép feketedobozait. Bár korábban is találtak tárgyakat a víz felszínén, de a két mentőmellényről és a műanyagdarabról kiderült, hogy

azok nem a repülőről származnak.

A görög védelmi minisztérium közben azt jelentette be, hogy holttesteket, gépdarabokat és csomagokat találtak öt mérföldre délre attól a helytől, ahol a gép eltűnt a radarról – jelentette a Times újságírója.

Az EgyptAir egyiptomi légitársaság Párizsból Kairóba tartó MS804-es járatán utazók hozzátartozói az EgyptAir irodája előtt a kairói repülőtérenForrás: MTI/EPA/Haled El-Fiki

Mint arról mi is beszámoltunk, az EgyptAir egyiptomi légitársaság Párizsból Kairóba tartó MS804-es járata 66 emberrel – 56 utassal és tízfős személyzettel – a fedélzetén csütörtök hajnalban tűnt el a radarernyőkről. Az utasok zöme egyiptomi és francia volt.

Egyelőre nem tudni, mi okozta a repülőgép-szerencsétlenséget.

Már csütörtökön is elhangzott olyan bejelentés, hogy az egyiptomi utasszállítóból származó tárgyakat találtak a görögországi Kárpathosz szigetétől 370 kilométerre, de később közölték, hogy ezek a darabok mégsem az eltűnt gépről valók.