“Még mindig érzem a vér szagát” - Oscar Pistorius a gyilkosság éjszakájáról vallott

Forrás: AFP/Herman Verwey -
bűntény gyilkosság interjú Oscar Pistorius bíróság Reeva Steenkamp ítélet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Valentin-napon lőtte le barátnőjét a paralimpikon, aki aztt állította, betörőnek hitte a nőt. Gyilkossággal vádolják a sportolót, akár 15 év börtönbüntetésre is ítélhetik tettéért. Most először szólalt meg arról az éjszakáról a kamerák előtt Oscar Pistorius. 

Annak ellenére, hogy vallomástételéhez túl betegnek, és depressziósnak érezte magát, exkluzív interjút adott a paralimpikon az ITV nevű csatornának a gyilkosság éjszakájáról. Oscar Pistorius valószínűleg már csak néhány napra van attól, hogy visszatérjen a börtönbe, miután gyilkosság vádjával állt bíróság elé barátnője lelövéséért.

Forrás: AFP/Herman Verwey

Oscar Pistorius elmondta történetét a gyilkosság éjszakájáról. Továbbra is azt állítja, betörőnek hitte Reeva Steenkampot.

“Rám jött a félelem, hogy valaki van a házunkban. Az első gondolatom az volt, hogy magamhoz kell vennem a fegyvert”

- mondta a paralimpikon, aki azt állítja még oda is kiáltott barátnőjének, hogy hívja a rendőrséget. Elmondta ő abban a hitben volt, hogy Reeva mellette feküdt az ágyban, ezért gondolkozás nélkül, félelmében adott le négy lövést a betolakodónak hitt személyre, aki a fürdőszobában volt. Az ágyhoz visszatérve azonban nem látta sehol a szerelmét. Sokára jött rá, hogy valószínűleg Reeva van a fürdőszobában, aminek ajtaja bezárult, ő pedig krikettütővel zúzta szét, hogy be tudjon jutni.

Forrás: AFP/Kim Ludbrook

“Ezen a ponton tudtam, hogy megöltem őt. Tudtam, hogy halott.

Mindenütt csak vért láttam. Rengeteg vért. Nem tudtam, mit kellene tennem.

Megpróbáltam felállni, de nem tudtam” - idézte Pistorius szavait a Daily Mail.

“Elvettem Reeva életét, és ezzel együtt kell élnem.

Érzem a vér szagát. Érzem a vér melegét is a kezemen. Megértem az emberek fájdalmát, akik szerették őt, és hiányzik nekik. Ugyanazt a fájdalmat érzem” mondta még a paralimpikon, aki azt is bevallotta, nem akar visszamenni a börtönbe.

Reeva Steenkamp édesapja is megszólalt: "Pistoriusnak bűnhődnie kell!"

Oscar Pistorius egy krikettütővel brutálisan megverte barátnőjét, aki el akart menekülni, a férfi ekkor lőtte le - állítja ügyészség a paralimpiai bajnok barátnőjének holttestén talált nyomok alapján. A keddi tárgyaláson Steenkamp apja is megszólalt. Olvasd el erről a Life.hu cikkét.
Megszólalt az orlandói mészáros állítólagos meleg szeretőjehttp://www.life.hu/news/20160623-megszolalt-az-orlandoi-meszaros-omar-mateen-allitolagos-meleg-szeretoje.htmlExkluzív interjút adott az orlandói mészáros, Omar Mateen meleg szeretője, és azt állítja, ez nem egy terrorcselekmény volt, hanem bosszú. News--Az igazi Hiszti Cristi: Így toporzékolt Cristiano Ronaldo a második magyar gól utánhttp://www.life.hu/news/20160622-cristiano-ronaldo-hisztizett-a-magyar-portugal-eb-meccsen.htmlÍgy toporzékolt a portugálok büszkesége a magyar-portugál meccsen. News--Egy magyar eb, Symba lett a világ egyik legjobb mentőkutyájahttp://www.life.hu/news/20160622-magyar-lett-a-vilag-egyik-legjobb-mentokutyaja.htmlSymba egyedüli magyar ebként teljesítette a kihívást, és ezzel a bolygó négy legjobb mentőkutyájából ő lett az egyik. NewsOrigoÍtélet született: 9 évet kapott a gólyatábori erőszakoló!http://www.life.hu/news/20160622-jogerosen-kilenc-ev-bortonre-itelte-a-pecsi-birosag-a-golyatabori-eroszakolot-itelet.htmlJogerősen kilenc év börtönre ítélte a Pécsi Ítélőtábla azt a 40 éves budapesti férfit, aki 2014. augusztus 30-án megerőszakolt és megvert egy diáklányt az ELTE fonyódligeti gólyatáborában. News--Botrány! Letolatták a bugyit a kislányokkal egy dömsödi iskolában http://www.life.hu/news/20160622-letolattak-a-bugyit-kislanyokkal-domsodon-tanarok-alaztak-meg-a-kisdiakokat.htmlTanárok aláztak meg több diákot is, miután valaki összepiszkította a lánymosdót. A szülők teljesen felháborodtak az eseten. NewsThinkstockTragédia! Elhunyt a Grammy-díjas trombitás, Wayne Jacksonhttp://www.life.hu/news/20160622-wayne-jackson-elhunyt-a-memphis-horns-duo-tagja-74-eves-volt-halal.htmlA Memphis Horns-duó tagja 74 éves volt. Halálát a hírek szerint súlyos szívbetegség okozta. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.