Valentin-napon lőtte le barátnőjét a paralimpikon, aki aztt állította, betörőnek hitte a nőt. Gyilkossággal vádolják a sportolót, akár 15 év börtönbüntetésre is ítélhetik tettéért. Most először szólalt meg arról az éjszakáról a kamerák előtt Oscar Pistorius. 

Annak ellenére, hogy vallomástételéhez túl betegnek, és depressziósnak érezte magát, exkluzív interjút adott a paralimpikon az ITV  nevű csatornának a gyilkosság éjszakájáról. Oscar Pistorius valószínűleg már csak néhány napra van attól, hogy visszatérjen a börtönbe, miután gyilkosság vádjával állt bíróság elé barátnője lelövéséért.

Forrás: AFP/Herman Verwey

Oscar Pistorius elmondta történetét a gyilkosság éjszakájáról. Továbbra is azt állítja, betörőnek hitte Reeva Steenkampot. “Rám jött a félelem, hogy valaki van a házunkban. Az első gondolatom az volt, hogy magamhoz kell vennem a fegyvert” - mondta a paralimpikon, aki azt állítja még oda is kiáltott barátnőjének, hogy hívja a rendőrséget. Elmondta ő abban a hitben volt, hogy Reeva mellette feküdt az ágyban, ezért gondolkozás nélkül, félelmében adott le négy lövést a betolakodónak hitt személyre, aki a fürdőszobában volt. Az ágyhoz visszatérve azonban nem látta sehol a szerelmét. Sokára jött rá, hogy valószínűleg Reeva van a fürdőszobában, aminek ajtaja bezárult, ő pedig krikettütővel zúzta szét, hogy be tudjon jutni.

Forrás: AFP/Kim Ludbrook

“Ezen a ponton tudtam, hogy megöltem őt. Tudtam, hogy halott. Mindenütt csak vért láttam. Rengeteg vért. Nem tudtam, mit kellene tennem. Megpróbáltam felállni, de nem tudtam” - idézte Pistorius szavait a Daily Mail. “Elvettem Reeva életét, és ezzel együtt kell élnem. Érzem a vér szagát. Érzem a vér melegét is a kezemen. Megértem az emberek fájdalmát, akik szerették őt, és hiányzik nekik. Ugyanazt a fájdalmat érzem” mondta még a paralimpikon, aki azt is bevallotta, nem akar visszamenni a börtönbe.

Reeva Steenkamp édesapja is megszólalt: "Pistoriusnak bűnhődnie kell!"
Oscar Pistorius egy krikettütővel brutálisan megverte barátnőjét, aki el akart menekülni, a férfi ekkor lőtte le - állítja ügyészség a paralimpiai bajnok barátnőjének holttestén talált nyomok alapján. A keddi tárgyaláson Steenkamp apja is megszólalt. Olvasd el erről a Life.hu cikkét.