Az egész ország büszke a válogatott teljesítményére, és izgatottan várja a következő meccseket. A vasárnapi játék előtt nézzünk kicsit szét, hogy honnan is indultunk. 

A magyar labdarúgó-válogatott Magyarország nemzeti csapata, melyet a Magyar Labdarúgó-szövetség irányít. Legnagyobb sikereit 1938 és 1968 között aratta: az 1938-as és 1954-es labdarúgó-világbajnokságon ezüstérmesként, az 1964-es labdarúgó-Európa-bajnokságon pedig bronzérmesként zárt. 2015. november 15-én összesítésben 3-1-es gólaránnyal múlta felül Norvégiát az Eb pótselejtezőjén, így 44 év után kijutott a 2016-os Európa-bajnokságra. 

A győztes meccsről itt láthatsz egy videót: 

Majd jött az Európa-bajnokság: a magyar labdarúgó-válogatott először 2–0-ra legyőzte Ausztriát, majd egy döntetlen meccset vívott az izlandi csapattal. Múlt héten a fiúk 3–3-as döntetlent játszottak Portugáliával, mellyel a magyarok megnyerték az F-csoportot. A meccsen izgalomban nem volt hiány hiszen az egész játék Dzsudzsák Balázs és Cristiano Ronaldo gólversenyébe torkollott. 

Íme, néhány gól a meccsről: 

Majd gyors válasz a portugáloktól: 

Cristiano Ronaldo nehezen viselte a magyar fiúk játékát, ezért többször is hisztirohamban tört ki, mellyel azonnal az internet legröhejesebb figurájává vált. 

A világsztár azonban kissé szépített, hiszen a 3:3-as döntetlen mérkőzés után odament Balázshoz, és megdícsérte a játékát. A magyarok legközelebb vasárnap,Toulouse-ban lépnek pályára a nyolcaddöntőben, Belgiummal. Addig is ezzel a dallal hangolódhatsz a döntő mérkőzésre! 

Felrobbant az internet a magyar-portugál meccs után: mémek!
A magyar-portugál 3:3-as eredménnyel csapatunk veretlenül csoportelsőként jutott tovább. Az öröm persze azonnal megihlette a szurkolókat is, akik elképesztő fotókat készítettek!