A nizzai merénylő 84 ember halálát okozta, mikor a francia nemzeti ünnepen a tűzijátékra váró tömegbe hajtott kamionjával. Alexander Migues motorjával megpróbálta megállítani a kamiont, azóta is rémálmok gyötrik.

Kétségbeesett kísérletet tett Alexander Migues, hogy megállítsa a 84 ember halálát okozó kamiont. A teherautó az ünneplő tömegbe hajtott, és szlalomozva haladt, hogy minél több áldozatot szedjen. A merénylőt lelőtte a rendőrség, azóta sok részlet derült ki róla, a többi között az, hogy ivott és drogozott is, valamint férfi szeretőt tartott.

Forrás: MTI/AP/Luca Bruno

A terrortámadás éppen a francia nemzeti ünnepen történt, a merénylő megállíthatatlanul tarolta le teherautójával az embereket, de Alexander Migues a hős motoros megpróbálta megállítani a kamiont. Átugrott és belekapaszkodott a teherautó vezetőfülkéjébe, és próbálta megállásra bírni a merénylőt, vagy legalább lelassítani annyira, hogy az embereknek legyen idejük elmenekülni. Mohamed Lahouaiej Bouhlel azonban fegyvert fogott rá. Alexander Migues, a hős motoros életét kockáztatva próbálta megmenteni az embereket, a tragédia után másfél napig aludni sem tudott. Arról számolt be, hogy azóta is rémálmok gyötrik - írja a The Sun.