Hiába a pénz és a csillogás, ha az ember lelkileg nincs felkészülve a show-biznisszel járó felhajtásra. Az elmúlt években több olyan játékos is kikerült a magyar kereskedelmi csatornák egy-egy adásából, akik bár esetenként győztesként hagyták el a képernyőt, ma már rossz emlékként gondolnak vissza azokra az időre. Van, akinél csak rövid ideig tartott a siker, és van olyan is, akiről ma is cikkeznek az újságok. 

Párkányi Évi, azaz BB Évi 

Mint ismeretes, a Big Brother egykori nyertese, noha még csak 35 éves, több esztendeje rokkantnyugdíjasként él, és pszichiátriai kezelésre szorul. Évi 2003-ban került ki győztesként Magyarország első valóságshow-jából. Akkor 16 millióval és egy hatalmas adag népszerűséggel hagyta ott a villát. A hirtelen jött siker és pénz teljesen megbabonázta a fiatal lányt, aki nem tudott mit kezdeni a hirtelen jött sikerrel és népszerűséggel: barátai kihasználták, szerelme pedig hamar elhagyta őt, miután elfogyott a pénze. Évről évre egyre gyorsabban veszítette el kapcsolatát a külvilággal, egy idő után már orvosi esetnek bizonyult: Évi ma már orvosi kezelés alatt áll, és a jelenlegi állapota tükrében ez valószínűleg így is marad. A hírek szerint a hatalmas nyereményből sem maradt túl sok, megmaradt pénzét az otthonban dolgozó gondnoka kezeli.

Forrás: Tv2, filmsor.net

Pintér Zoltán, azaz VV Oki 

A mezőtúri játékos 2002. szeptember 11-én költözött be az első szériás Való Világ-villába. Hatalmas termete és néha közönséges viselkedése miatt hamar a nézők kedvence lett, bár Oki így sem került ki győztesként a csapatból. Az első évad végén Oki a harmadik, Majka a második, míg Szabolcs az első helyet szerezte meg. A villalakó élete odabent felhőtlenül zajlott, kint tragédiák sora várta: Zoli a műsor alatt tudta meg, hogy régóta beteg kislánya meghalt, sőt az eltelt idő alatt a házassága is tönkrement. "Én nem ültem a fenekemen, tehát mindig próbálkoztam valamivel, csak nem jött össze, valami mindig közbejött. Egy kicsit szerencsétlennek éreztem magam, hogy biztos valami átok ül rajtam" – mesélte korábban a Fókusznak Oki, aki a játék után hosszú ideig nem talált munkát magának. A hírek szerint az egykori sztár ma Budapesten él, és boldog eljegyzett barátnőjével.

Forrás: rtlkulb.hu
De mi is az a valóságshow?
A valóságshow olyan interaktív televíziós műsor, melyben a szereplők a valós élettől elzárva, közösséget alkotva a valóságot imitáló helyzetekben teljesítenek különböző feladatokat, konfliktusokat oldanak meg, illetve generálnak. Általában kieséses rendszerben működik, a nyertes pedig, aki utolsóként bennmarad, díjazásban részesül. A szavazás szimpátia alapján történik.

S. György, azaz VV Indián 

A 2003-as Való Világ egykori játékosa hosszú hajával és extrém külsejével hamar felkeltette a nézők figyelmét. VV Indián a villából való kijövetele után nehezen találta a helyét, és több botrányba is belekeveredett. Idén júliusban állítólag egy drogkereskedő bandában bukott le, amelyet a rendőrök már jó ideje szemmel tartottak. A hírek szerint a férfi évek óta komoly anyagi problémákkal küzd, ezért is fogott kétes üzletekbe. A realityszereplő annak ellenére sem volt elővigyázatos, hogy néhány éve még ő várta a börtön kapujában egykori villatársát, Segalt a szabadulásakor, aki szintén drogok birtoklása kapcsán bukott le. 

Forrás: RTL Klub

Czifra Tamás, azaz VV Segal 

A VV3 tetovált rosszfiúja VV Indián bajtársaként sokkolta időnként a nézőket egy-egy durva beszólásával. Fenyegető stílusát és gyakran érthetetlen beszédét a tévézők hamar megunták, így elsőként szavazták ki a játékból. Segal ezután egy jó időre eltűnt a képernyőkről, sőt alig lehetett róla hallani a médiában. 2005 júniusában azonban fordult a kocka, ugyanis ekkor kapcsolták le egy Hollandiából származó, ötvenmillió forintot érő ecstasy- és kokainszállítmánnyal. Akkor az egykori sztár úgy nyilatkozott, hogy nem tudott a nála lévő kábítószerről. Czifra Tamás végül 2014. március végén szabadult hét év után a börtönből, a hírek szerint ma pizzafutárként dolgozik. 

Forrás: RTL Klub

Balogh Ferenc, azaz VV Fecó 

A nézők hamar a szívükbe zárták a dumagépként beállított édesapát, aki 2011-ben vette birtokba a villát. Bár Fecót sokan megszerették, mégis elég hamar távozott a házból, innentől kezdve pedig szó szerint elindult a lejtőn. A férfit a kiköltözés után állítólag akkora adósság várta otthon, hogy már arra sem volt pénze, hogy részt vegyen a VV5 egyik stábbuliján. Később a magánélete sem alakult valami fényesen: a házassága ellenére a játék után nem sokkal összejött VV Dyával, akivel bár nem tartott sokáig a kapcsolat, mégis elég volt egy országos botrányhoz. A megcsalás ellenére Angéla megbocsátott Fecónak, aki nemrég Lon­don­ban, egy gyárban próbált szerencsét. Sajtóértesülések szerint az egykori játékos ma már Pécsen él a családjával egy panellakásban. 

Forrás: Facebook/VV Fecó hivatalos oldala