Mint ismeretes, Schobert Norbi és Majka egymásnak feszültek a közösségi médiában. Majka a szívére vette, hogy Norbi azt mondta egy interjúban: „Nem szerettem meg... Bulgária aranypartja nekem kicsit olyan, mintha Ózdon volna tenger.” A vita csillapításába már a polgármester is beszállt.

„Az Ózdot érintő, gyakorta negatív kicsengésű megnyilvánulásokat hallva, olvasva sokszor ötlik fel bennem Charles Haddon Spurgeon gondolata: »Természetesen sok hibám van, ha benned kevés a szeretet«” – írja Ózd város honlapján a bemutatkozójában Janiczak Dávid polgármester. A jelenlegi negatív kicsengést a polgármester azzal próbálja tompítani, hogy

meghívta városába a fitneszguru Schobert Norbit.

Forrás: Mudra László, Szabó Gábor/Origo

Mint írta, ha már arra jár Norbi, elnézést is kérhet az ózdiaktól, amiért szeretett városukat nyilvánosan úgy minősítette, hogy a városról csak a médiában szerzett vagy másoktól hallott információkkal rendelkezik. Norbi a meghívást elfogadta, telefonon a polgármestertől elnézést kért, és jelezte, nem akarta megbántani az Északi-középhegységben található város szülötteit, lakóit. Szerdán Norbi ellátogat Ózdra, ahol bemutatják számára a várost. Majka sosem titkolta ózdi származását, mindig is büszke volt a városára. Az ismertséget 2002-ben a Való Világban szerezte a rapper, akinek Ózdi hős című albumát 2003-ban már aranylemezzel díjazták és a MAHASZ-toplista legelső helyéig jutott. 2004-ben az album címével megegyező szám Fonogram-jelölést kapott, igaz, a dalszöveg nem éppen pozitív képet fest a városról:

Ahonnan én jövök, ott nem terem semmi. Ahonnan én jövök, ott könnyebb elvenni, mint megkeresni a kenyérre valót. Csak a szart kapod, hiába keresed a jót. Amit tegnapra terveztél, mára sem jött be. Így lassan, öcsém, eltűnök örökre”– utal Majka Ózdra, de nem tűnt el, sőt, az egyik legsikeresebb ismert emberként van számontartva.

A celebek közti háborúnak a polgármester vethetne véget. „A Majka és Norbi közti vita személyes szintre ment, amit sajnálok, és már nem is követem. Úgy gondolom, ott már nem a korábban elhangzott kijelentésről van szó. Véleményt ezért erről nem formálok, nem rám tartozik” – kezdte a Life.hu-nak nyilatkozó polgármester, majd hozzátette, „Norbi megsértette az ózdiakat, ami után kiállva a városért, meghívtam hozzánk. Ezért szerdán a városba látogat, ahol bízom benne, hogy mindent tisztázni tudunk.”A város polgármestere elmondta, az az egy célja a jelenleg pattanásig feszült vitában, hogy megakadályozza, az ózdiak és Ózd hírnevén csorba essen, vagy ha esett, akkor megkövessék őket. A városnézés alkalmával a polgármester szeretné, ha Norbi részéről bocsánatkérésre kerülne sor. Hogy vajon Majka megelégszik-e a bocsánatkéréssel, illetve hogy a rapper a nyilvános védelem miatt számíthat-e Ózd város díszpolgára címre, sem Majka, sem pedig a polgármester nem kívánt válaszolni.