A riói olimpia első aranyérmét megszerző, 34 éves párbajtőröző, Szász Emese számára egy új időszak kezdődik. Bár a londoni játékok után a sport feladásának gondolatával kacérkodott, a drámai lépésre nem szánta el magát. Most azonban mégis háttérbe kerül nála a sport, de ígérte, visszatér.

"Új dolgok érdekelnek. Gyermeket szeretnék!" - árulta el Szász Emese, majd hozzátette: „Utána visszatérek a sportba, hiszen eszem ágában sincs visszavonulni."

Emese fejében egyébként még a londoni megmérettetés után, a várakozásoknál rosszabb szereplés miatt fordult meg a visszavonulás gondolata, majd a budapesti világbajnokság bronzérme hozta meg a kellő motivációt a folytatásra. Most ő a motiváció és a példakép mások számára. „Megtelt a vívócsarnok, nagyon sokan vannak. Lassan a Vasas csarnokára emeletet kellene húzni, hogy beférjenek a gyerekek. Örülök, hogy sokan azért mennek le a terembe, mert tetszett nekik a vívásom és tetszett a magyar csapat vívása is az olimpián. Ez egy hatalmas dolog és felelősséggel is jár, hogy innentől kezdve példaképek is vagyunk" – mondta Emese, aki ugyan végzettsége szerint taníthatna már, de még nem érzi, hogy ennek eljött volna az ideje.

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

„Egyszer voltam a vívóteremben az olimpia óta, de akkor sem vívni, egyelőre nincs időm rá" – tudtuk meg az olimpiai bajnoktól, aki már a hamarosan megtartandó esküvőjére készül, amiről csak szűkszavúan nyilatkozott. „Az esküvő októberben lesz, de a részletek, hogy pontosan mikor, hol és milyen körülmények között, a családomra tartozik" - mondta a Life.hu-nak Emese.