Dögösek, tehetségesek, és mérhetetlenül gazdagok. Bár legtöbbször csak a vörös szőnyeg mellől csodálhatjuk őket, számos világsztár szeret "elvegyülni" a hétköznapokban. Sokan elfelejtik, hogy ők is emberek, akik ha kell, nem restek a segítségünkre sietni. Összeállításunkban öt olyan színészt mutatunk be, akik vészhelyzetben sem estek pánikba, ennek köszönhetően pedig életet mentettek.

Tom Cruise

A háromszoros Golden Globe-díjas színész nevéhez több nemes tett is társul. 1996-ban egy nyaralás alkalmával segített egy bajba jutott családon, akik vitorlázás közben szenvedtek balesetet: a hajójuk felborult, majd lángra lobbant a parttól nem messze. A sztár azonnal cselekedett, így szerencsére nem történt tragédia. Pár évvel később szemtanúja volt egy közúti balesetnek, melyben egy 23 éves nő szenvedett súlyos sérüléseket. 

Forrás: AFP

Cruise a lánnyal maradt, sőt még a kórházba is bement vele, ahol fizette a mintegy hétezer dollár körüli orvosi ellátást.  1998-ban újra "megmentette" a világot. A szomszédjában lakó idős asszonyt kirabolták, ám a színész nem hagyta annyiban a dolgot: a testőrével a rablók után eredt, és visszaszerezte az ellopott tárgyakat. 

Patrick Dempsey

A sármos sztárt elsősorban a Grace klinika című tévésorozatból ismerhetjük, amelyben dr. Derek Shepherd idegsebészt alakította. A színész 2012-ben viselkedett igazi hősként, amikor megmentette egy 17 éves fiú életét. Weston Masset éppen hazafelé tartott, amikor elveszítette az irányítást az autója felett, és egy fának csapódott. A színész a helyszínen volt, így azonnal a sérült segítségére sietett.

Forrás: AFP

Egy tűzoltó készülék, valamint egy emelőrúd segítségével biztonságba helyezte Masset, majd addig beszélt hozzá, amíg a légimentők meg nem érkeztek. "Roppant megnyugtató volt a hangja. Soha nem felejtem el, amit értem tett" - nyilatkozta pár héttel később a fiú.

Arnold Schwarzenegger

A 69 éves, Golden Globe-díjas, osztrák származású sztárt nem véletlenül imádják annyian. A tehetsége mellett roppant kedvesen viselkedik a rajongókkal, sőt egynek az életét is megmentette. 2004-ben éppen Hawaii egyik mesés partján nyaralt a családjával, amikor egy sokkos állapotban lévő turistát pillantott meg. A férfi éppen megmártózott az óceánban, amikor egy kisebb roham miatt begörcsölt a lába, és fulladozni kezdett. 

Forrás: AFP

Schwarzenegger nem esett pánikba: beúszott a 200 méterre lévő, deszkájába kapaszkodó férfihoz, majd a partra segítette.  A világsztár gyermekei bizonyára roppant büszkék az édesapjukra ezért a nemes tettéért. 

Mila Kunis

A jelenleg várandós, ukrán származású színésznő 2012-ben bizonyította be, hogy ő bizony nem esik kétségbe egy-egy ijesztő helyzetben. A 33 éves édesanya házában éppen felújítás zajlott, amikor az egyik munkás rosszul lett.

Forrás: AFP

A férfi súlyos rohamot kapott, amelynek következtében elharapta a saját nyelvét. Mindenki halálra rémült, kivéve Kunist, aki azonnal cselekedett: oldalára fordította a férfit, majd egy barátjával közösen kitámasztották a száját. A bajba jutott munkás ekkor már köhögött és fulladozott, így ha nem teszik ezt vele, valószínűleg lenyeli a saját nyelvét, és megfullad. A mentősök hamar a helyszínre érkeztek, és megdicsérték a színésznőt bátor cselekedetéért. 

Gerard Butler

 A 46 éves sztár évekkel ezelőtt még egy kitüntetést is kapott hősies viselkedéséért. 1997-ben egy 14 éves fiú életét mentette meg, amikor a gyerek egy skóciai folyóba esett. Gerard éppen a családjával kirándult, amikor meghallotta, hogy valaki segítségért kiabál. A színész azonnal a partra szaladt, ahol a fiú egyik barátját találta.

Forrás: AFP

A skót világsztár egy percig sem gondolkozott, azonnal a vízbe vetette magát, és megmentette a tinédzsert.  Az eset után kitüntetést és egy elismerő oklevelet is kapott a város polgármesterétől. "Nem nevezném magam hősnek. Csak segítettem egy bajba jutott fiún" - mondta pár hónappal később a színész. 

Drogdíler és hullamosó: sztárok, akik egykor kétkezi munkából éltek
Bár az utóbbi években csak a képernyőn láthatjuk őket, volt idő, amikor találkozhattunk volna velük akár egy hullaházban is. Összeállításunkból megtudhatod, ki mivel kereste a kenyerét, mielőtt a vörös szőnyegre lépett.