Életrajzi könyvében vall arról Phil Collins, hogy milyen fontos esemény szemtanúja volt annak idején. Kiderült, hogy a zenész saját szemével látta Diana hercegnőt és James Hewitt-ot, akik egy átlátszó hazugsággal próbálták elejét venni a pletykáknak.

Még a nyilvánosságra kerülése előtt szerzett tudomást Phil Collins arról, hogy Diana hercegnő viszonyt folytat James Hewitt-tal. A zenész életrajzi könyvében számol be arról a pillanatról, amikor rájött, hogy a hercegnő félrelép. Ő volt az első kívülálló, aki rájött a viszonyra, egy meglehetősen kellemetlen, véletlen összetalálkozás során.

Forrás: Wikipédia

A lebukás 1991-ben történt Londoban, amikor Phil Collins fogorvosához készült a Harley Streetre asszisztensével, Danny Gillennel. Ekkor pillantotta meg véletlenül a párt egy autóban. A kocsi ablaka le volt eresztve, Diana a vezetőülésen ült James Hewitt-tal. A zenész odaköszönt a párnak, majd miután megtárgyalták, hogy Phil Collins mit csinál a környéken, Diana is elárulta, miért jártak arra. "Kolonoszkópián voltam. Nagyon jó volt. Ki kellene próbálnod" - idézte a beszélgetést Phil Collins, aki ezek után csak összenézett az asszisztensével, és nem akarták elhinni, hogy ez komolyan megtörtént - írja a Daily Mail. Hiába őrizte meg titkukat azonban Phil Collins, később pontosan Diana szeretője volt az, aki pénzért árulta a hercegné szerelmesleveleit