Az X-faktor versenyzője családja keserves körülményein szeretne változtatni, melyhez a tehetségkutató lehet az ugródeszka.

A fiatal tehetség pályafutása nem indult könnyen az X-faktorban. Kiesett, még mielőtt az élő show-ba kerülhetett volna, így hamar le kellett mondania az álmáról, hogy a zenélésből megélhessen. Majd fordult a kocka, és Puskás Petinek köszönhetőn mégis visszatérhetett a műsorba. A mentor meglátogatta Ricsit Igriciben, a családi házban, és felkínálta neki a folytatás lehetőségét. Ricsi természetesen belevágott, így újra reményekkel telve dolgozik, hogy a legjobb lehessen.

Mata RicsiForrás: RTL

Szándékát nem csak önös érdekek vezérlik, tudta meg a Bors. A fiú családja nagyon szegény körülmények között él a Borsod megyei településen. A zenésznövendék álma, hogy énekesi karriert építsen, és ebből segítse családja boldogulását. Szerettei havi 97 ezer forintból gazdálkodnak, így anyagilag nem tudják támogatni Ricsit, de cserébe bíztatják, bátorítják a fiút, és igyekeznek segíteni, ahol csak kell. Édesapjának jelenleg nincs állása, és már Ricsi sem kenyérkereső a verseny miatt, pedig nyáron apjával együtt dolgoztak. Szabadidejében pedig hangfalakat szerelt, és azokat próbálta eladni.

 Ricsi beköltözött a mentorházba Budapesten, ezért sokszor hiányolja a családja szeretetét. A szülők is nagyon szeretnének a fővárosba költözni, de ez Ricsi szereplésének függvénye. A távolság ellenére próbálják óvni a versenyzőt, nem engedik, hogy szórakozni, bulizni járjon.