A világklasszis úszónő egy nem mindennapi Facebook-üzenetben tette közzé a véleményét még tegnap, miszerint Gyárfás Tamásnak le kellene mondania. A válasz nem váratott sokat magára, ám valószínűleg a sportoló nem ilyen közleményre számított. 

Hosszú Katinka egy nyílt levélben kérte fel Gyárfás Tamást, hogy mondjon le a posztjáról. Az úszónő szavait mi is megírtuk, melyet ide kattintva el is olvashatsz. Szerdán Gyárfás Tamás sajtótájékoztatót tartott, amelyen válaszolt az újságírói kérdésekre, emellett egy ajánlatot is tett a magyar úszócsodának - írja a Nemzetisport.  

Hosszú Katinka és Gyárfás TamásForrás: MTI/Kovács Tamás

"Nem mondok le! Nem azért, mert Katinka ezt szerette volna, hanem azért, mert még kötelezettségeim vannak. Elviseljük ezt az ország sikere érdekében. Az elnökséggel gyakorlatilag bármire képesek vagyunk ennek a megoldása érdekében. Ez mindenkinek szent ügy. Ha kell, le is térdelek! Arra törekedtünk, amit Katinka kért. Csúnya szóval élve, a kegyeit kerestük. De szeretném kérni, hogy aki bármiről tud, amivel segíteni tudnánk, jelezze! Bevallom, rossz érzés, ami most történik. Annak idején mindent megtettünk azért, hogy a legjobb körülmények között készüljön. Nem mentegetőzni szeretnék! A korábbi ajánlaton, amelyet Katinka a nyilvánosság előtt széttépett, most változtattunk és tizenöt millió forinttal szeretnénk őt támogatni. Ez nem ajándék, kérjük, hogy fogadja el." - mondta Gyárfás Tamás.