Kiderült, hogy a gyilkos beszámítható elmeállapotú, vagyis nincs enyhítő körülmény a kettősgyilkosság ügyében.

Lassan két éve történt, hogy az akkor 21 éves Krisztián egy konyhakéssel a táskájában gyerekkori barátjához, Zoltánhoz látogatott. Ám a fiú nem tartózkodott otthon, mint kiderült a gyilkos nem is őt akarta először látni.

A házban elsőként Zoltán édesanyjával végzett, rengeteg késszúrással, kérdés nélkül. A zajra az 57 éves nő férje is felfigyelt, de annyira felkészületlenül érte a helyzet, hogy a fiatal gyilkos vele is könnyedén elbánt. A két holttesttel együtt Krisztián továbbra is a lakásban tartózkodott, és várta haza mit sem sejtő barátját.

Krisztián késszúrásokkal végzett áldozataivalForrás: Thinkstock

Végül a családi házba betérve érte Zoltánt a sokkoló látvány, hogy mindkét szülője hallott. Krisztián bilincsekkel kötötte ki az áldozatot, majd bekapcsolt egy mesefilmet, hogy barátját megnyugtassa. Másnap reggel a fogva tartó képeket készített a holttestekről, mert ezzel akarta a szomszédban élő befolyásos képviselőt is megfenyegetni. A pontos tervekről azóta sem tudunk. A fogvatartott fiúval együtt átsétáltak a férfihez, aki azonban elzavarta a bolondnak tűnő Krisztiánt, eközben Zoltánnak sikerült kereket oldania és riasztani a rendőröket. A nyomozók elindították az eljárást, két nappal később meg is találták a fiút.

Helyszínelés Százhalombattán, miután az 57 éves nő és a 65 éves férfi holttestére bukkantakForrás: MTI/Mihádák Zoltán

Krisztián személyiségzavarokkal küzd, rendszeres drogfogyasztó, de nem elmbeteg. Maga sem tudta megmagyarázni pontosan tetteit. Minden tettét beismerte a bíróságon.Életfogytiglani börötnbüntetésre ítélték az elkövetőt, ám a rendőrök és az ügyészek még mindig nem értik tudják a férfi indítékát. Ha az ítélet jogerős lesz, akkor 26 évig ülhet a rideg falak között tetteiért. - tudta meg a Híradó.hu