Egy újszülött érkezése mindig nagy öröm a családban. Vannak, akik fiatalon, mások kicsit később vállalják, hogy bővüljön a család. A magyar sztárvilágban több olyan édesanya is van, aki a negyedik X után hozta világra a gyermekét. 

 

Szulák Andrea  

Az EMeRTon-díjas magyar énekesnő és színésznő 43 éves volt lánya, Rozina születésekor. Andrea már majdnem lemondott arról, hogy édesanya legyen, ám akkoriban ismerte meg kislánya édesapját, Gábort. A szerelem erősnek bizonyult, így belevágtak a családalapításba. A színésznő korábban többször is nyilatkozott az akkori időszakról. Elmondása szerint először földöntúli boldogság öntötte el, aztán kissé pánikba esett a kora miatt. Ám Rozina érkezése minden örömöt túlszárnyalt, így ma is mindent úgy csinálna, mint évekkel ezelőtt. Szulák Andrea a mai napig óvja a nyilvánosságtól kilencéves kislányát. 

Szulák AndreaFotó: M. Schmidt János / Origo

Liptai Claudia

A csinos műsorvezető élő adásban, A Nagy Duettben erősítette meg, hogy kisbabát hord a szíve alatt. A 43 éves színésznőnek ez volt a második terhessége, hiszen már van egy kislánya Gesztesi Károlytól. Claudia a várandósság minden percét kiélvezte, emellett gőzerővel dolgozott a Sztárban sztár című produkcióban. Párjával, Pataki Ádámmal már alig várták a kisfiúk érkezését, amiről azonnal be is számoltak a közösségi oldalukon. "Gólyahír! Ma reggel megérkezett Pataki Marcell Ádám, aki 57 cm hosszú, 3690 gramm és már most imádnivaló. A baba is, a mama is, és az apuka is jól vannak!" - írta Claudia a Facebookon. 

Liptai ClaudiaForrás: instagram.com/liptaiclaudia

Fehér Anna

Anna és az orvosai közel tíz évig küzdöttek azért, hogy végre teherbe essen. A Szomszédok egykori sztárjának a hosszú küzdelmek után végre teljesült az álma, így 53 évesen édesanya lett. Ötvenen túli terhessége nagy port kavart akkoriban, ám ezzel a színésznő nem sokat törődött. Sokan aggódtak az édesanya és a baba egészsége miatt, hiszen a szakértők szerint ebben a korban már kockázatos a gyermekvállalás. Anna azonban kivirult terhessége alatt, és komplikációktól mentesen viselte az áldott állapotot, majd világra hozta első gyermekét, Barnabást. 

 

Fehér AnnaForrás: rtlklub.sajtoklub.tv

Jakupcsek Gabriella

A műsorvezető 22 évesen szülte első gyermekét, majd 25 évesen még egy fiú édesanyja lett. Kislányát, Emma Rózát viszont már 40 felett, egész pontosan 45 évesen hozta a világra. Korábban a Life.hu-nak Jakupcsek Gabriella büszkén mesélt "kései" szüléséről és arról, vajon miért vállalnak a párok egyre később gyermeket: "Én azt gondolom, hogy minden nehezebben indul a társadalomban: el kell jutni odáig, hogy az ember elkezd egy karriert, emellett a normális családi életben élő ember kevésbé akar elszakadni otthonról, vagy ha elköltözött, kipróbálhatja a szabad életét, és csak utána jön a társ és gyerek utáni vágy." 

Jakupcsek GabriellaForrás: facebook.com/jakupcsek

 

Fésűs Nelly

 A 42 éves színésznő és az 54 esztendős párja ugyan nem tervezett közös gyermeket, de később annál jobban várták a csöppség születését. Nelly szó szerint megdöbbent a pozitív teszt láttán, csak akkor hitte el, amikor az orvos is megerősítette, hogy állapotos. A színésznő nem tagadta, hogy sok kétség merült fel bennük, de csodaként tekintettek a baba megfoganására. Nelly 2015-ben, október 6-án hozta világra kislányát, Elzát. A színésznő és Vajtó Lajos első gyermeke 3300 grammal született. 

Fésűs NellyFotó: Schmidt Barbara/Life.hu
Ők a rekorderek: három asszony, aki nagymama korban szült
Amikor manapság arról beszélünk, hogy 40 éves kor felett áldás-e vagy felelőtlenség a gyermekszülés, igen meglepő az a tény, hogy vannak a világon olyan nők, akik 60 fölött, sőt akár 70 évesen vállalkoznak az anyaságra. Íme, a világ három legidősebben szült asszonya.