Őrizetbe vettek két mentőst szexuális erőszak megalapozott gyanújával. Egy fiatal lány vádolta meg a férfiakat, akihez a Széll Kálmán térre érkeztek ki a segítők.

Rosszullét miatt riasztotta a mentőket november 9-én egy nő a Széll Kálmán tér környékére. A mentők a helyszínre siettek, de rendőrségi feljelentés lett az eset vége. A fiatal nő szexuális erőszakkal vádolta meg a két kiérkező férfit. A rendőrség azt elismerte, hogy azon a napon valóban történt feljelentés, előállítottak két férfit, akik ellen azóta már eljárás is folyik szexuális erőszak miatt.

Szexuális erőszakkal gyanúsítanak két mentőstForrás: Dreamstime

"A két férfit a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették őket, és kezdeményezték előzetes letartóztatásuk indítványozását. Velük szemben a bíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el" - tájékoztatta a Blikket a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya. Hozzátették, a férfiak nem tanúsítottak ellenállást, ellenük szexuális erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás. Az Országos Mentőszolgálat nem nyilatkozott a konkrét üggyel kapcsolatban, de általánosságban elmondták, hasonló esetben felfüggesztik az adott munkavállalót. "Általánosságban elmondható, hogy amennyiben az Országos Mentőszolgálat dolgozója ellen megalapozott gyanú alapján rendőrségi eljárás indul, az érintettet a munkavégzés alól az eljárás lezárultáig felfüggesztjük. A további munkáltatói lépéseket az eljárás eredménye határozza meg" – mondta Győrfi Pál a lapnak.