Jó ideje nem volt részünk olyan karácsonyban, amikor vastagon borította volna a puha, fehér hótakaró a tájat, varázslatossá téve ezzel az amúgy is meghitt ünnepeket. Sokan reménykednek abban, hogy talán idén részünk lehet ebben az élményben, és aki félig teli pohár típus, annak jó hírekkel szolgálhatunk: lehet bizakodni!

A karácsonyi hangulat egyébként is varázslatos, de akkor lenne az igazi, ha hó is társulna hozzá. Még azok is élvezettel néznék ilyenkor a meleg szobából a hóesést, akik egyébként nem rajonganak a hidegért, vagy éppen a fehér hótakaróért. Az igazi fanok azonban árgus szemekkel figyelik az előrejelzéseket, és reménykednek, hogy lesz fehér karácsony az idén.

Lehet reménykedni a fehér karácsonyban!Forrás: Getty Images/This content is subject to copyright./Ryan Mcvay

A jó hír, hogy nem nullával egyenlő az esélye annak, hogy esik hó az ünnepekkor, bár valószínűleg nem borítja majd a tájat több centiméteres takaró. A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint 24-én és 25-én jó eséllyel számíthatunk némi hóesésre, pontosan 1 cm-nyi szilárd csapadékot jósolnak a meteorológusok. Addig azonban még sok idő van, lehet reménykedni, hogy ennél valamivel több is hull majd!