99 éves korában távozott az élők sorából Gábor Zsazsa magyar származású hollywoodi színésznő. A hírek szerint a díva szívrohamban hunyt el. 

Úgy tudni, halálhírét elsőként a CBSLA hírportál jelentette be, később pedig Zsazsa kilencedik férje, Frédéric von Anhalt is megerősítette a lap értesüléseit. Anhalt szerint felesége szívinfarktusban halt meg. 

Gábor ZsazsaForrás: AFP

"Mindenki ott volt, nem egyedül halt meg" – jelentette be könnyeivel küzdve a férj.

Korábban arról számoltunk be, hogy a Golden Globe-díjas magyar színésznőnek az volt az utolsó kívánsága, hogy Magyarországon szeretne meghalni. Hogy Budapesten akarja tölteni azt az időt, ami még az életéből hátravan. 

2016 áprilisában már nagyon rossz állapotban volt az egykor ünnepelt sztár, ágyhoz kötve élte napjait. Év elején légzési nehézségekkel került kórházba, és azt kérte kilencedik férjétől, hogy ha ezen túl lesz, vigye őt haza, mert otthon szeretne meghalni.  

Forrás: Northfoto

“Lesz egy nagy évfordulós ünnepségünk ezen a nyáron, de utána elkezdem szervezni, hogyan vihetem végleg haza őt” – nyilatkozta akkor Frédéric von Anhalt. “Kívánsága szerint, visszaviszem őt Budapestre. Ő az én örömöm és szerelmem, a budapesti emberek ugyanígy érzenek iránta” – idézte akkor a 72 éves Frédéric szavait a National Enquirer magazin. 

/1412/G_bor20141212151156
Jövő februárban lett volna 100 éves

Élete utolsó 14 évben már házhoz kötötten élt, 2002 novemberében egy autóbalesetben lebénult, azóta kerekesszékben közlekedett. 2005-ben és 2007-ben agyvérzése volt, arcának egyik oldala lebénult. 2011-ben fertőzés miatt térdből amputálni kellett a jobb lábát. Az utóbbi években állandó ápolásra szorult.