Terrortámadás történt szilveszterkor Isztambulban

Forrás: AFP/Ihlas News Agency -
terrortámadás Isztambul szilveszter
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Isztambulban legalább 35-en meghaltak és 40-en megsebesültek egy neves mulató ellen szilveszter éjszaka végrehajtott terrortámadásban - közölte vasárnap a sajtóval a város kormányzója, Vasip Sahin. A halottak száma azóta 39-re nőtt és közel 70 sebesültről beszélnek. A támadás célpontja egy híres szórakozóhely, a Reina klub volt, amely a Boszporusz európai partján van.

A télapónak álcázott merénylő éjfél után negyed kettőkor érkezett a bejárathoz, ahol lelőtt egy rendőrt és egy civilt, majd behatolva sorozatlövő fegyverével vaktában tüzet nyitott az újévet ünneplőkre. A 700-800 vendég közül egyesek a tengerbe vetették magukat menekülés közben - jelentette az NTV televíziós csatorna.

Legalább 39-en meghaltak, rengeteg a sérült Isztambulban Forrás: AFP/Ihlas News Agency

A merénylők számát más források két vagy három főben adták meg. Sorsuk egyelőre ismeretlen, nem tudni, hogy lelőtték, elfogták őket vagy elmenekültek. A környéket a rendőrség két kilométeres körzetben lezárta. A Dogan török sajtóügynökség által megkérdezett szemtanúk szerint a támadó vagy támadók arabul kiabáltak. Kilétük ismeretlen, eddig senki sem vállalta magára a vérengzést.

A hatóságok ideiglenes, részleges hírzárlatot rendeltek el a nyomozás érdekében, és hogy megelőzzék a pánikot. Isztambulban a szilveszter előtt fokozott készültséget rendeltek el, és 17 ezer rendőrt vezényeltek az utcákra, köztük télapónak öltözötteket.

Így változik a közlekedés szilveszter éjszakahttp://www.life.hu/news/20161231-igy-valtozik-a-kozlekedes-szilveszter-ejszaka-bkk-volan-mav.htmlVáltozik a budapesti közösségi közlekedés, valamint a Volán-járatok menetrendje szilveszterkor, a MÁV menetrendjében nem lesz változás.News--A szilveszter éjszaka a mentők egyik legnehezebb időszakahttp://www.life.hu/news/20161231-megerositett-keszenletet-tart-az-orszagos-mentoszolgalat-1500-mento-lesz-szolgalatban.htmlMegerősített készenlétet tart az Országos Mentőszolgálat szilveszterkor, mintegy 1500 mentő lesz szolgálatban - közölte Győrfi Pál, a szakszolgálat szóvivője szombaton az MTI-vel, megjegyezve: a hideg idő fokozott veszélyt jelent.News--Rabtársa testéből evett egy fogvatartott a Kozma utcai börtönben 18+http://www.life.hu/news/20161222-rabtarsa-testebol-evett-egy-fogvatartott-a-kozma-utcai-bortonben.htmlKimetszett egyik rabtársábából egy darabot, majd megette a húsát a Kozma utcai börtönben egy fogvatartott. News23 évesen meghalt az MTV sorozatának szereplőjehttp://www.life.hu/news/20161222-23-evesen-meghalt-az-mtv-egy-musoranak-szereploje-valerie-fairman-1.htmlValerie Fairman az MTV-n futó Várandós tinikben szerepelt. News--Meghalt Michele Morganhttp://www.life.hu/news/20161221-meghalt-mich-le-morgan-a-20-szazad-egyik-legnagyobb-francia-szinesznoje.html96 évesen kedden meghalt Michele Morgan, a 20. század egyik legnagyobb francia színésznője – tudatta családja a francia sajtóval. News--Vigyázz! A Telekom nevében csalnak ki pénzt emberektőlhttp://www.life.hu/news/20161221-a-telekom-neveben-csalnak-ki-penzt-emberektol.htmlA telefontársaság munkatársának adják ki magukat és csalnak ki pénzt emberektől a tettesek. Egyelőre nem tudni, hogy ki vagy kik vannak a háttérben, a Life.hu információi szerint már nyomozócsoport vizsgálja az ügyet. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.