A Titanicban Jack és Rose között lezajló csókjelenet választják mindig a filmes történelem leghitelesebb intim pillanatának. Ezt pedig szorosan követi egy mesefilmes csók, a Susi és Tekergő egyik jelenete.

A Titanic hajó orránál elcsattant csókjelenet minden idők legromantikusabb smacizása: állítja ezt egy kutatás. A pillanat, amikor Rose közli, hogy "repülök, Jack" mindenki emlékezetébe mélyen beleégett, nem csoda hát, hogy elnyerte az első helyet.

Jack és Rose csókolózik a legjobban a britek szerintForrás: InterCom

A második helyezett meglepő módon egy mesefilm, a Susi és Tekergő, melynek romantikus csókjelenetében a két szereplő véletlenül ugyanazt a szál spagettit szeretné elfogyasztani, ám mire az étel elfogy, az ajkak összeérnek. 

A dobogó harmadik fokán áll Sam és Molly Ghost szerelmes pillanata, de Han Solo és Leia hercegnő ölelése a Csillagok háborúja V: A Birodalom visszavág című filmből is benne van a top 50 csókjelenetben. 

2000 brit felnőttel segítségével végezték el a kutatást, melyet a szóvívő így összegzett: 

"A csókjelenet a legtöbb romantikus film meghatározó része, így igen is nem mindegy, hogy melyik bizonyul a legjobbnak. Sok ember számára a megfelelő csók élmény az, amit már látott egyszer filmvásznon" - írta meg a DailyMail