Szomorú hírt közölt tegnap a Fővárosi Állat- és Növénykert. Elpusztult az egyik közönségkedvenc, a Vobara névre hallgató koala.

"Vobara néhány nappal ezelőtt került válságos állapotba, anélkül, hogy ennek bármilyen különösebb előzménye lett volna. A gondozók és az állatorvosok napokon át küzdöttek az állat életéért. (...) Az állat pusztulása után haladéktalanul elvégeztük a boncolást is, amelyből kiderült, hogy a halál közvetlen oka a tápcsatorna jelentős részére kiterjedő, hirtelen kialakult bélgyulladás, illetve bélcsavarodás volt, amely végül a keringés összeomlásához vezetett. - olvasható az állatkert oldalán. Ám a látogatók így sem maradnak koala nélkül.  

Vobarát mindenki imádtaForrás: Fővárosi Állat- és Növénykert

"A másik hím állatot, Nur-Nuru-Bint továbbra is láthatja a nagyközönség. Megtekintésére a legjobb lehetőség minden nap kora délután, 13 órakor kínálkozik,ekkor kapja meg a friss eukaliptusz lombot, illetve az állat szokásos napi mérlegelését is ilyenkor végzik el a gondozók. A testsúly rendszeres, naponkénti ellenőrzése is a nemzetközi gyakorlat része, ám nemcsak a koalák egészségvédelme szempontjából fontos, hanem a közönség számára is érdekes látnivaló."