Az állandó online jelenlét hátránya, hogy az élet apró örömeit nem vesszük észre. Ez főként a közszereplőkre igaz. Ezért Sarka Kata úgy döntött, egy időre kivonul az online térből, hogy az offline életére koncentráljon. 

Sarka Kata – a legtöbb közszereplővel egyetemben – rengeteget foglalkozik a Facebook-oldalával. Folyamatosan posztol, képeket, videókat oszt meg a rajongóival – legutóbbi posztjával igen nagy port kavart –, ami rengeteg idejét elveszi. A műsorvezető rájött, hogy sok mindenről lemarad, miközben a telefonját nyomkodja. Hiába zajlanak körülötte az események, elmegy mellettük, hiszen a közösségi oldalának menedzselése fontos feladat, viszont rádöbbent, hogy muszáj néha szünetet tartani. Elhatározta, hogy egy napra kivonul az online térből. 

Sarka Kata Facebook-mentes napot tartFotó: Mudra László/Origo

Sarka Kata elhatározásáról a Facebook-oldalán tájékoztatta a rajongóit, és őket is arra biztatja, kövessék a példáját. „Tegnap szemtanúja voltam egy jelenetnek, ami rádöbbentett arra, hogy mennyi mindenről maradunk le az életben, csupán azért, mert a telefonunkat bámuljuk lehorgasztott fejjel,  és ez időnként rám is igaz sajnos. Ezért arra gondoltam, néha beiktatok egy-egy Facebook-mentes napot! Szerintem ez remek lehetőség arra, hogy az »offline« világban aktívabb legyek. Holnapra terveztem az első ilyen alkalmat. Tartsatok velem” – írta posztjában Kata, és megkérte rajongóit, dokumentálják a Facebook-mentes napjukat, és küldjék el neki!