Gábor Zsazsa leghőbb vágya volt, hogy halála után édesapja mellett helyezzék örök nyugalomra, de nem valószínű, hogy ez megtörténhet. Zsazsát elhamvasztották, a zsidó vallási törvények szerint pedig urna nem kerülhet koporsós sírba.

Gábor Zsazsa utolsó kívánsága az volt, hogy halála után édesapja mellett nyugodhasson a Kozma utcai izraelita temetőben. Özvegye Frédéric von Anhalt herceg azonban nagyon nagy hibát vétett, ugyanis nem vette figyelembe a zsidó vallási törvényeket. Gábor Zsazsát elhamvasztatta és urnába helyeztette, így minden valószínűség szerint a díva nem nyugodhat apja mellett.

Gábor Zsazsa nem nyugodhat majd apja mellettForrás: AFP

"A vallási törvény szerint nem lehetséges az urna koporsós sírba való betemetése" – mondta a Blikknek Radnóti Zoltán főrabbi, a Budapesti Rabbiság igazgatója. "A zsidó vallási törvény alól holtában sem mentesülhet senki" – szögezte le a főrabbi. Hozzátette, Anhalt herceg kérelmezheti, hogy az ügyben üljön össze a rabbinikus bíróság és a temetési ügyeket intéző Chevra Kadisa. Azonban, ha nem hamvasztás történt volna, sem lenne egyszerű és egyértelmű a helyzet. "Két holttest nyugszik ebben a sírban, és ilyenkor azt is meg kell vizsgálni, milyen régóta vannak ott, és mennyire süllyedtek meg a földben. A felső koporsó tetejének bizonyos távolságra kell lennie a földfelszíntől"– mondta még Radnóti Zoltán. Ráadásul a vérrokonság kérdése is problémás, ugyanis Gábor Zsazsa édesapja a második feleségével nyugszik egy sírhelyben. Az szintén hitéleti kérdést vet fel, hogy Gábor Zsazsa csak a középső lány, így nem biztos, hogy el lehetne temetni édesapja mellé.