Sürgős megbeszélést hívott össze II. Erzsébet, még a legtávolabbi szolgálókat is Londonba hívták. Eddig mindenki izgatottan és idegesen várta, hogy mi lesz a nagy bejelentés, de végre kiderült: Fülöp herceg visszavonul.

Sürgős találkozót hívott össze II. Erzsébet, még a legtávolabbi szolgáknak is Londonba kellett utazniuk. Senki még csak nem is sejtette, hogy mire készül a királyi család, de nagyon aggódtak, nehogy valamilyen komoly probléma álljon a rendkívüli bejelentés hátterében. 

II. Erzsébet és FülöpForrás: AFP/John Macdougall

Mivel a mostani egy rendkívül szokatlan találkozó volt, mindenki a legrosszabbra gondolt, miszerint II. Erzsébet vagy Fülöp egészségi állapotáról lesz szó. Ezt azonnal cáfolta a palota, ahogy azt is tudni lehetett rögtön, hogy nem lemondani készül II. Erzsébet. Kiderült, hogy a bejelentés középpontjában Fülöp herceg volt. Elhatározta, hogy visszavonul. A jövő hónapban 96 éves Fülöp őszig minden előre eltervezett feladatát ellátja, de azok után már nem vállal további kötelezettségeket. A döntést maga Fülöp herceg hozta, a királynő pedig támogatta – írja a BBC. A királynő azonban továbbra is minden feladatát ellátja.