Rékasi Károly ügye még messze van a befejezéstől

Fotó: Marton Szilvia/Origo -
betegség Rékasi Károly
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rékasi Károly balesetének felgöngyölítése jóval több időt vesz igénybe, mint ahogy arra a többség számított. De a színész még így is azt mondja, nagyon sok mindent nem ért. 

Ahogy azt már korábban megírtuk, a rendőrség szakértők bevonásával próbál pontot tenni Rékasi Károly motorbaleset-ügyének végére. A hatóságok nemrég nyilatkoztak is a témával kapcsolatban, Károly mégsem ért egy csomó mindent az eljárás kapcsán:

"A büntetőeljárás során a tényállás teljes körű tisztázása érdekében szükséges volt több szakértő bevonása a sérülések és a baleset bekövetkezésének vizsgálata céljából, így a nyomozás jelenleg is folyamatban van. Az ügyben egy főt hallgattak ki gyanúsítottként" - mondta a Budapesti Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztálya.

Rékasi Károlynak nem volt könnyű elfogadni a történteket, ráadásul még mindig nem született döntés az ügyében Fotó: Marton Szilvia/Origo

De a sztárapukának még így is megválaszolatlan kérdései vannak:

(...) "Hogy van az, hogy valaki egyszer elmondja, hogy hibás, aztán meg mégsem emlékszik arra, hogy mi történt, és visszavonja a vallomását? Hogy állíthat egy ember ugyanarról a dologról egymással teljesen ellentétes dolgokat? És ha ezt teszi, hogyan vehető komolyan a későbbi nyilatkozata? Nem tudom, hol tart most az ügyem, nem kaptam semmilyen behívót vagy értesítést, sokszor olyan érzésem van, mintha elfeledkeztek volna róla."

Ám a számtalan megpróbáltatás, az egészségügyi gondok, az anyagi nehézségek és a tehetetlenség megedzette Károly lelkét, így ő már elfogadta a helyzetet, és igyekszik a jövőjére koncentrálni:

„Már rég feladtam, hogy harcoljak, elfogadtam, hogy nem tudok csinálni semmit, ez már nem rajtam múlik, csak várom a következő papírokat. Egyik nap a parkolóban odajött hozzám egy ember, és megkérdezte, hogy kérdezhet-e valamit. Ő fogta meg a leginkább a lényegét az egésznek. Azt kérdezte, hogy lehet ezt az egészet ép ésszel kibírni? A választ én sem tudom, csodálom, hogy eddig így sikerült. Az biztos, hogy egy jó adag derű kell az elviseléséhez, anélkül nem megy" - írta meg az Origo.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.