Rékasi Károly balesetének felgöngyölítése jóval több időt vesz igénybe, mint ahogy arra a többség számított. De a színész még így is azt mondja, nagyon sok mindent nem ért. 

Ahogy azt már korábban megírtuk, a rendőrség szakértők bevonásával próbál pontot tenni Rékasi Károly motorbaleset-ügyének végére. A hatóságok nemrég nyilatkoztak is a témával kapcsolatban, Károly mégsem ért egy csomó mindent az eljárás kapcsán: 

"A büntetőeljárás során a tényállás teljes körű tisztázása érdekében szükséges volt több szakértő bevonása a sérülések és a baleset bekövetkezésének vizsgálata céljából, így a nyomozás jelenleg is folyamatban van. Az ügyben egy főt hallgattak ki gyanúsítottként" - mondta a Budapesti Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztálya. 

Rékasi Károlynak nem volt könnyű elfogadni a történteket,  ráadásul még mindig nem született döntés az ügyébenFotó: Marton Szilvia/Origo

De a sztárapukának még így is megválaszolatlan kérdései vannak: 

(...) "Hogy van az, hogy valaki egyszer elmondja, hogy hibás, aztán meg mégsem emlékszik arra, hogy mi történt, és visszavonja a vallomását? Hogy állíthat egy ember ugyanarról a dologról egymással teljesen ellentétes dolgokat? És ha ezt teszi, hogyan vehető komolyan a későbbi nyilatkozata? Nem tudom, hol tart most az ügyem, nem kaptam semmilyen behívót vagy értesítést, sokszor olyan érzésem van, mintha elfeledkeztek volna róla." 

Ám a számtalan megpróbáltatás, az egészségügyi gondok, az anyagi nehézségek és a tehetetlenség megedzette Károly lelkét, így ő már elfogadta a helyzetet, és igyekszik a jövőjére koncentrálni: 

„Már rég feladtam, hogy harcoljak, elfogadtam, hogy nem tudok csinálni semmit, ez már nem rajtam múlik, csak várom a következő papírokat. Egyik nap a parkolóban odajött hozzám egy ember, és megkérdezte, hogy kérdezhet-e valamit. Ő fogta meg a leginkább a lényegét az egésznek. Azt kérdezte, hogy lehet ezt az egészet ép ésszel kibírni? A választ én sem tudom, csodálom, hogy eddig így sikerült. Az biztos, hogy egy jó adag derű kell az elviseléséhez, anélkül nem megy" - írta meg az Origo