Ez egy olyan téma, amin nem szívesen elmélkedik az ember, hiszen nem is tudjuk elképzelni, hogy milyen érzés lehet a halálos ágyon feküdni. Így azt sem, hogy olyankor az illetőnek mire van szüksége. Ezek a nővérek azonban sokat tudnak mesélni erről...

A staffordshirei egyetemi kórház nővérei meséltek arról, hogy mi történik az emberekkel akkor, mikor már közeledik a halál. A végső stádiumban lévő, haldokló betegekkel foglalkozó egészségügyi dolgozók őszintén meséltek a munkájuk során tapasztalt esetekről. 

A nővér szerint a megfelelő kommunikációval el lehet érni, hogy az illető ne féljen a haláltólForrás: BBC

Elmondásuk szerint sokan a házi kedvenceiket, vagy a szeretteik arcát szeretnék utoljára látni, mielőtt meghalnak. És a nővérek szerint ezekkel az élményekkel el lehet érni azt is, hogy az illető ne féljen a haláltól. 

Rengeteg történetet osztottak meg, többek között a házaspárét is, akik annyit kértek, hadd lehessenek egymás mellett a kórházi szobában, mert szeretnék egymás kezét fogni az utolsó pillanatokban. Végül 10 nap eltéréssel haltak meg - írta meg a Metro

 

Az agyunk tovább működik a halál után, állítja egy kutatás
Egy kutatás szerint ugyanis, az agy jóval tovább működik a halál hivatalos beálltánál. Ez pedig azt jelenti, hogy az emberek érzékelik, amikor az orvosok megállapítják, hogy meghaltak. Mindezt Dr. Sam Parnia egy New York-i klinika intenzív osztályának állítja, az újraélesztésről szóló tanulmányában.