Dub FX szívesen keveri kedvenc stílusait, mint például a reggae-t, a drum&bass-t, a hip-hop-ot és jazz-t. Így alkotja meg azt az utánozhatatlan hangzásvilágot, amiért a magyar zeneszeretők is imádják. Nem hiába érkezik már harmadjára hazánkba, fellép ugyanis az EFOTT-on.

Benjamin Stanford, azaz Dub FX karrierjét a Twitch zenekarban kezdte. Ma már inkább Dub FX néven ismert, zenéjéhez loop és effekt pedálokat használ, amelyeket saját beatbox, rap, baseline és énekhangjával kever. Ezekkel pedig olyan hatást ér el, mintha egy teljes zenekart hallgatnánk. Legkedveltebb stílusait szívesen vegyíti, így alkotja meg az összetéveszthetetlen Dub FX hangzást a reggae, a drum&bass, a hip-hop és a jazz ötvözésével.

Dub FX ismét Magyarországon lép felFotó: Polyak Attila - Origo

Úgy tűnik, hogy a zenész odavan Magyarországért, már harmadjára lép itt fel, de volt már példa arra is, hogy egy tetoválóművész miatt érkezett hazánkba. Rajong a magyar kultúráért, az EFOTT oldalán pedig azt írják, hogy azt mondta: az EFOTT-ra különleges szeretettel készül, megtapasztalta már ugyanis, milyen bulira képesek az egyetemisták.

"Dub FX harmadjára látogat meg minket, és nem sokat hezitált, amikor megkapta a felkérésünket. Azt gondolom, ezzel sikerült újra kedveznünk az őt visszaváró rajongóknak" – mondta Maszlavér Gábor fesztiváligazgató.