Klapka György halála után jelentkezett egy volt üzlettárs. Azt állítja, az Aranyember az ő ötlete miatt gazdagodott meg, de neki nem jutott a mesés vagyonból, ezért követeli most. 

Az Aranyember több sikeres üzletnek köszönhetően gazdagodott meg, egyik volt ezek közül a Hagyományos mosópor, amely volt üzlettársa állítása szerint nem Klapka György, hanem az ő ötlete volt. Zoltán befektetőt keresett a tervéhez, ezért találkozott az Aranyemberrel. A terv megvalósult és állítólag hatalmas nyereséget hozott, ám Zoltán ebből a pánzből mit sem látott. 

Klapka György volt üzlettársa pénzt követel az Aranyember örököseitőlFotó: Nagy Attila [origo]

"Amikor 1994-ben megálmodtam a Hagyományos mosóport, elkezdtem olyan befektető után kutatni, aki megtámogatja az elképzelésemet. Klapka Györgyöt akkortájt már sokan ismerték, köztudott volt, hogy dörzsölt üzletember, így tudtam, hogy ő kell nekem" - mondta a Borsnak a férfi, aki a Hagyományos mosópor marketingötletével és dizájntervével együtt kereste fel az üzletembert. "1995. január 16-án, hétfőn fél tízkor ellátogattam egy barátommal Klapka Normafa úti birtokára. Klapka az emeleti tárgyalóban fogadott, az asztalnál ült, és bár az első megérzésem is azt súgta, hogy hideg és sumák emberrel van dolgom, mégis kezet ráztunk. Képtelen volt feldolgozni, hogy nem ő az ötletgazda, de ismert ember lévén ő népszerűsítette a Hagyományos mosóport, és ezt kihasználva úgy állította be, hogy ez az ő találmánya. Én ekkor már sehol sem voltam, a nevemet még csak ki sem ejtette, eladta a saját termékeként, és befutott. Pedig én nyújtottam be a keresetet is a Gazdasági Versenyhivatalhoz és a Védjegyoltalmi Hivatalhoz, azt az ötletet kihasználva, hogy védjeggyé lehet tenni a Hagyományos szót ábrával, rajzként" - állítja a férfi, aki az igazát bizonyító dokumentumokat egy tűz-, golyó- és saválló táskában tárolja. "Az aktát egészen a haláláig egy svájci ügyvéd barátomnál helyeztem letétbe, hogy véletlenül se tudja megsemmisíteni. Most, hogy ez a veszély már nem áll fenn, én őrzöm. Néhány eldurvult vita után megköszöntem a közös munkát, és 1995 szeptemberében írtam egy okiratot, amelyben lemondtam az ügyvezetői posztomról. Az okiratot szeptember 11-én elküldtem Klapka Györgynek, amit a Klapka Gmbh. bélyegzőjével át is vettek 1995. szeptember 14-én" - mondta Zoltán, aki ezután nem volt jogosult a nyereségre, de állítása szerinte előtte sem kapott a pénzből. Ő meggazdagodott. Én nem. A nyolc hónap alatt ugyanis soha, semmilyen pénzt nem láttam. Több száz millió forinttal vert át! Mivel Klapka György már nem tudja megvédeni magát az ellene felhozott vádakkal szemben, tegnap a gyermekeit és örököseit kerestük, de egyikük sem volt elérhető" - tette hozzá a férfi.