Curtis állítja, jelezte, hogy nem tudja megtartani az árva gyerekeknek rendezett fellépését, de az eseményt tető alá hozó szervezet elnöke nem értesült arról, hogy a rapper bárkivel közölte volna, nem fog megjelenni a koncerten. 

Curtist hívták, hogy szerezzen örömet a nyírbátori árva gyerekeknek. Az eseményt a Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentőcsoportja, vagyis a DEKOM szervezte. Hiába várták azonban a kicsik, a rapper nem érkezett meg. Az eset nagy vihart kavart, de Curtis leszögezte, ő jelezte a szervezőknek néhány nappal az esemény előtt, hogy valamilyen halaszthatatlan elfoglaltsága miatt nem tudja megtartani a fellépést és jogi lépéseket helyezett kilátásba a hamis hírek terjesztése miatt. Most megszólalt a DEKOM orvos-igazgatója, aki azt közölte, ő tudott volna róla, ha Curtis bárkinél lemondja a megjelenést.

A szervező állítja, tudott volna arról, ha Curtis bárkinél lemondja a koncertetForrás: Instagram / Curtis

„Én tudnék róla legelőször, ha lemondta volna a megjelenését bárkinél is. Sem velem, sem a kollégáimmal nem egyeztetett az égvilágon senki erről sem telefonon, sem írásban. Kíváncsi leszek a jogi lépéseire, az ügyvédünkkel együtt nem tartjuk valószínűnek, hogy egy ilyen ügyből vesztesen kerülnénk ki. Remélem, ebből az esetből tanult mindenki, a gyerekek is, mi is, az biztos, hogy a későbbiekben Curtist nem kérjük fel semmilyen formában egy ilyen jellegű szereplésre” – mondta a Borsnak dr. Késmárky András, a DEKOM elnöke.

Énekkel várták a gyerekek Curtist
A lapnak a nyírségi intézmény egyik dolgozója mesélt arról, hogyan várták a gyerekek Curtist, hiába: "Amikor megérkeztek a dekomosok, a gyerekek majd' kiugrottak az ablakon, hogy láthassák Curtist. Aztán szépen mindenki a helyére ült, és elkezdtek énekelni neki, hogy már a bejáratnál hallja, mennyire várják. Mindenki nagyon várta ezt a napot, készültek a műsorral. Volt olyan gyerek, aki enni sem tudott az izgatottságtól. Aztán amikor bejelentették, hogy Curtis nem jött, minden gyerek arcára ráfagyott a mosoly."