Egy videofelvétel szerint a malacával fajtalankodott egy dunaharaszti férfi, Mihály. Az állatvédők elvitték az állatait, a rendőrség nem emelt vádat. Sokan a védelmükbe vették a férfit. 

Bűncselekmény hiányában nem indított eljárást a rendőrség a dunaharaszti Mihály ellen, aki egy videón látszólag saját malacával, Pötyivel fajtalankodik. A Bors szerint a videón pontosan az látszik, ahogyan a férfi közösülni próbál az állattal. 

A lap úgy tudja, hogy a 75 éves férfi esetében nem találták bizonyíthatónak az állatkínzást. „A törvény szerint akkor indulhat ezen a jogcímen eljárás, ha egy gerinces állat életét vagy testi épségét veszélyezteti valaki. Nem láttam a felvételt, de ilyen vélhetően nem történt, így bűncselekmény hiányában megszüntették az eljárást. Más kérdés, hogy ez egy teljesen abnormális dolog, az állatvédők teszik is a dolgukat” – mondta a Borsnak Kamarás Péter ügyvéd.

Mihály a malacával fajtalankodott – Képünk illusztrációForrás: MTI/Balázs Attila

A dolog pikantériája az is, hogy többen támadták a Dunaharaszti Állatvédők Alapítványt, amiért elvitték Mihály állatait. Horváth Áron, az alapítvány társalapítója elmondta, hogy a nyugdíjas férfi alkalmatlan az állattartásra, el is tiltották tőle. „Pötyi malacot az állatorvos megvizsgálta, és megállapította, hogy szexuálisan inzultálták, maradandó károsodást azonban nem szenvedett” – fejtette ki Horváth Áron.