Tatár Csilla és Marton Adrienn új szakmákban próbálták ki magukat

Tatár Csilla szakma Marton Adrienn
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tatár Csilla és Marton Adrienn új szakmákban próbálták ki magukat a Szakma Sztár Fesztiválon, a Szakmavilág hatalmas kamionján, amely a fiatalok pályaválasztását segíti nem mindennapi módon. A rendhagyó VR-aktivitásnak köszönhetően a csinos hírességek is kipróbálhatták az építőipar, az autóipar, a vendéglátás vagy a divatvilág izgalmas feladatait.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara VR-élményekkel szeretné segíteni a fiatalokat abban, hogy könnyebben hozzák meg életük egyik első nagy döntését. A nyolc méter hosszú, kinyitott állapotában hét méter széles kamion már a mérete miatt is elég figyelemfelkeltő, amit intenzív lila színe tovább fokoz. A modern helyszínen nyolc fiatal próbálhatja ki egyszerre, hogy milyen izgalmas feladatokkal találkozik egy építőipari szakember, egy autószerelő, egy szakács vagy éppen egy divattervező. A Szakma Sztár Fesztiválon Tatár Csilla és Marton Adrienn is megismerkedhetett a rendhagyó, edukációs, virtuális installációval.

Tatár Csilla és Marton Adrienn új szakmákban próbálták ki magukat Forrás: Racz_Tomi/Racz_Tomi

Marton Adrienn gyermekeinek még van idejük meghozni a nagy döntést. „Annyi biztos, hogy én támogatom majd őket, így biztosan jól fogják megélni a szakmaválasztást" – árulta el az ételstylist.

Több szakma van a tarsolyomban, és nem féltem váltani, mert megéreztem, mi az, ami igazán boldoggá tesz.

Ilyen a szakmavilág kamionja Forrás: Szakmavilág

A kamion interaktív lehetőségét kihasználva Csilla a vendéglátás szakmacsoporttal ismerkedett a virtuális szemüveg segítségével. „

pontosan tudtam, hogy mit szeretnék csinálni, nekem nem volt kapunyitási pánikom,

Az MKIK kamionja idén 52 helyszínre látogat majd el országszerte, a pályaválasztás előtt álló fiatalok egészen május végéig ismerkedhetnek a kamion által biztosított virtuális tartalommal. A roadshow első állomásán, a Szakma Sztár Fesztiválon Tatár Csilla és Marton Adrienn Vörös-Gubicza Zsanett-tel, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara oktatási és képzési igazgatójával beszélgetett a pályaválasztás kapcsán a szülői szerepekről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.