Medveczky Ilona a mai napig imád kertészkedni, ám a nagy kertnek is megvannak a hátrányai: a kerti munkálatok miatt halogatja a szemműtétjét.

Medveczky Ilona elárulta, meg kellene műteni a szemét, ugyanakkor annyi teendője van a kertjében, hogy egyelőre halogatja a beavatkozást.

Tavaly derült ki, miután az egyik szemüvegemmel és a kontaktlencsémmel sem láttam jól, hogy szürke hályog van mindkét szememen. Őszre kalkuláltuk az operációt, csakhogy a kerti munkák miatt elhalasztottam. Most tavasszal is ez lett a vége, ültetek, metszek, cipelem a virágföldet, nem érek rá. A szemműtét után tilos hetekig hajolgatni és cipekedni, így kénytelen vagyok megint őszre tolni az operációt" – nyilatkozta a Blikknek.

Medveczky Ilona imád kertészkedniForrás: MTI/Zih Zsolt

A művésznő hozzátette, egyszer előfordult vele, hogy télen megcsúszott a jégen, és elvesztette az eszméletét. Kutyáinak köszönhetően azonban szerencsére nem lett nagyobb baj.

Szerencsém volt, a kutyáim ráztak fel. Nyáron sem jobb a helyzet, többször kiszáradtam és elájultam már. Annyira belefeledkezem a munkába, hogy elfelejtek inni. Tudom, ha valami bajom lenne, ne adj' isten meghalnék, hetekig észre se venné senki. Legfeljebb az éhes kutyáim ugatása tűnne fel egy idő után a szomszédoknak. Nem sok barátom maradt, de ők is csak titokban féltenek, tudják, hiába beszélnének."